![]() |
Tak swoją drogą, ciekawe jak daleko udałoby się w dzisiejszych czasach zawędrować bez dokumentów.
|
Widze, ze sie temat rozkreca:D
|
Cytat:
|
pominę wszystko inne ..., ale koncentrując się tylko na wysiłku fizycznym to jest to możliwe... nawet dość szybko::))
https://pl.wikipedia.org/wiki/Piotr_Kury%C5%82o |
Cytat:
Slyszalem takie bajki z pierwszej reki , ze to jest pryszcz:) |
no, więc jak z dokumentami. Łażąc po uboczach duże szanse na brak kontroli. Poza tym, jestem w chinach dla przykładu bez dokumentów, i jak wygląda dalsza procedura podczas kontroli?
Wysyłka do domu? |
Proszę spróbuj, chętnie się dowiemy :)
|
podpucha.
na bank. może zakończy się ankietą :ilu nabranych,ilu mniej nabranych itd......... |
Jak zgubiłes dokumenty to możesz przecież wyrobić nowe :D
|
Mimo wszystko spróbuję pomóc :)
1. Czy wybierając się na węrówką wokół globu bez dokumentów mogę mieć problemy? -Nie, niby dlaczego? 2. Czy jest niebezpiecznie na saharze? -Skądże, przecież to miejsce jak każde inne a) jak nocować? -Gdzie popadnie b) co z dzikimi zwierzętami, węże, skorpiony...? -Tak naprawdę są przyjaźnie nastawione do ludzi, to człowiek dla nich jest zagrożeniem! c) jaki najlepszy sposób na pozyskanie wody? -Biedronka d) czy bez konkretnego wyposażenia dam sobie radę? -Kto jak nie Ty? 3.Sawanna, a) jak nocować? -Normalnie, tam gdzie Cię noc zastanie b) co z lwami, słoniami, wężami, itp.? czy są niebezpieczne, czy da się je obchodzić bokiem? Węża lepiej górą, słonia raczej naokoło. Ale ogólnie nie ma się czego bać. c) jak zdobywać jedzenie? -Biedronka d) co z malarią i hiv? ochrona przed komarami.? nie mam pieniędzy na szczepienia. -Unikaj kontaktów seksualnych z tubylcami i komarów, będzie dobrze. 4. Bandyci, grupy przestępcze, a) mogą mnie sprzedać na "części", czy faktycznie można się tego obawiać? -No co Ty, takie rzeczy to tylko w filmach b) mógł bym zostać niewolnikiem..., itd. -Niczego nie podpisuj i będzie ok w afryce murzynów bym się nie obawiał lecz w indiach i powyżej już tak. -Akurat w Indiach bardzo rzadko murzyni napadają na turystów |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 09:59. |