![]() |
Cytat:
|
1 Załącznik(ów)
Może jakiś szpec rozszyfruje coto za lancuch?
|
Panowie mam taki problem w Nowej nat byłem na przeglądzie przy przebiegu 7800 km wymiana oleju i sprawdzenie wszystkiego tak jak to robią na przeglądzie pojechałem na Ukrainę po przejechaniu 800 km w szutrowa drogi dziury w asfalcie normalna rzecz zaczął mi dosyć mocno szumieć łańcuch tutaj przy zębatce Smarowanie było to 200 - 300 km po sprawdzenie zauważyłem że Łańcuch jest dosyć mocno naciągnięty nie wiem jak to się stało myślałem że jak wyjeżdżałem z serwisu oni wiedząjak ma to wyglądać ucieg łańcucha ma być 4 cm a było 1,5 cm maxymalnie
Oczywiście ustawiłem wszystko normalnie na 4 cm i teraz dzieje się coś takiego przy dodawaniu gazu strasznie szumi przy zębatce gdy odpuszczam jest cisza czy to łańcuch Czy poszło łożysko na wałku zdawczym Teraz ma przejechane 10500 km |
Może ci wyregulowali prawidłowo albo wcale tylko tobołów nawaliłeś, moto siadło pod obciążeniem i luz się skasował. Jak odpuściłeś to łańcuch zrobił się luźny i go słychać.
|
Jak mi zaczęło szumieć to dopiero go sprawdziłem i jak go odpuściłem to mi po prostu przyjeździe bzyczy teraz tak
|
A powiedzcie jak jest walnięty łożysko wałka zdawczego to szumi cały czas czy tylko przy dodawaniu gazu przy obciążeniu
|
Cytat:
Jesli właściwie zrozumiałem twoje pytanie to na 90% szumi Ci łańcuch. |
Pomiedzy rolki w lancuchu dostal sie syf w duzej ilosci (tak prawie zawsze jest po blocie) i lancuch sie napial jak struna w kontrabasie. Potem szumi i zgrzyta, wywala z siebie piach i pyl... i znow sie luzuje... Pierwszy raz jak zobaczylem takie zjawisko to sie mocno zdziwilem:)
|
Dzięki za odpowiedź jestem w szoku że mógł się tak napiąć przez błoto i piach .
Według ciebie to mógł łańcuch dostać w dupę i co jest już do wymiany ? |
Miałem tak u siebie, napięty jak struna a chwilę później jak błoto odpadło wrócił do normy
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 06:55. |