![]() |
Wymieniaj Grzechu, chociażby dla spokojnej głowy. Poza tym, po co taszczyć z sobą dodatkowe gadżety?
|
kupiłem:
przednie koło łożyska i uszczelniacze dostępne tylne koło łożyska i uszczelka dostępna - uszczelniacze serwis! |
Cytat:
|
Gość pisał że w czasie wymiany rozjebal.
|
Rozjebał i jeździł z pęknięta piastą?
Bo nie za bardzo kumam skąd ten syf. Przy wymianie powinien wszystko ładnie umyć/wyczyścić. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
Kupił nowe koło
|
Chodziło mi o to, że skoro pękło przy montażu to wszystko powinno być czyste a nie uwalone mieszaniną smaru i piachu
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
przed demontażem / montażem warto podgrzać piastę i lekko nasmarować, nie kumam o co chodzi z tymi łożyskami w CRF są chyba lipne inaczej trudno mi to wytłumaczyć, u mnie z przodu prawe łożysko ma tylko osłonkę metalową i nie mam wcale symeru tylko uszczelniacz w łożysku aktualnie 102.000km i nic, widziałem kilka motków z przebiegiem o okolicy 70.000 i też nic się nie działo, czasem zmienialiśmy na nowe przed dalszą wyprawą. Ale po 20.000km albo mniej... to nie mieści się w głowie.
Moim zdaniem lepszy będzie zamiennik od oryginału... |
1 Załącznik(ów)
U mnie przy przebiegu 24 tyś. prawe łożysko także do wymiany . Podejrzewam ,że padło trochę wcześniej ,bo już przy przebiegu 22 tyś. tylne koło wydawało co jakiś czas ,dziwne dźwięki.
Edit: Rozebrałem łożysko i okazało się ,że odłamał się kawałek bieżni i zrobił młynek z kulkami . |
Cytat:
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 06:42. |