![]() |
Cytat:
|
Cześć,
Czy ktoś pamięta albo ma możliwość szybkiego sprawdzenia po której stronie ma być odpowietrzenie aku do rd04? a może nie ma to znaczenia, hę? |
Cytat:
|
dzięki wielkiee:Thumbs_Up:
|
Cytat:
po prawej jest:))) ale co tam - przeciągniesz inaczej wężyk |
Cytat:
Bo na początku pod obciążeniem trzymał ładnie napięcie ok. 12,6V, a po 2 sezonach trzyma już poniżej 12V. Nie wiem czy ta tendencja się utrzyma, ale jeżeli tak to 3 sezon może okazać się ostatni. Aaa, aku jest zadbane, regularnie w zimie doładawywane, w ciepłym garażu. Ale może się mylę i pociągnie dłużej. A u mnie wężyk od aku jest po jego prawej stronie, patrząc na akumulator. |
Ostatnio jak byłem na wymianie aku Pan powiedzał tak: jest Yuasa i reszta świata. Trzeba tylko profilaktycznie sprawdzić prąd ładowania i tu się zdziwiłem- rozrusznik ? bo jak coś z nim nie tak to załatwi akumulator.
|
Ogrzeję kotleta....Szukam aku do RD04, ale żelowego.
Wiem, że wymiarami nie będzie idealnie pasował, ale zawsze chyba można go poobracać. Moje pytanie, czy ktoś już montował taki aku i jak wygląda jego codzienne działanie, prąd rozruchowy musi być duży, a w żelowych znalazłem max 130, "zwykłe" mają 190. Czy jest sens zmieniać na żelówkę czy zostać przy zwykłym? |
Cytat:
|
Podrzucisz linka do sklepu gdzie kupowałeś?
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 21:16. |