![]() |
No właśnie nie pasuje. Jakby cały mostek był za niski. Wycięcie na trzpieniu z pompy wyżej skutkiem czego zestaw chce pracować w stronę króćców a mi potrzeba żeby chodził ze 3 mm w drugą- czyli pokrywki pompy.
|
ja wysylalem pompe z st1100 do wroclawia. zrobili super i tanio.
|
Witam szanowne grono.
Wymieniłem styki w pompie na te Tourmax i teraz mam taki objaw, po 10-15 min od odpalenia, pompa zaczyna klekotac i to glosno, jest tak tylko na otwartym kraniku po przekręceniu na rezerwe cichnie. Domyslam się że coś musiało się przytkać w układzie paliwowym. Miał ktoś podobna sytuację ? |
No z opisu ewidentnie coś z kranikiem. Od tego bym zaczął
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
Dodam jeszcze ze silnik pracuje normalnie, płynnie, choć nie sprawdzalem jak długo, na pewno kilka minut.
Jest taka opcja ze moglem odwrotnie zalozyc pokretlo kranika? |
o opcję z kranikiem nie pytaj bo forumowa szklana kula się dawno temu spaliła i nie ma komu naprawić :D
nie miałem tego w ręku ale najprawdopodobniej któryś wymiar nie jest taki sam jak wcześniej i trzpień ma dłuższy skok w tych pompach po jakimś czasie kuca również amortyzator pod trzpieniem i wtedy zaczyna chodzić głośno i klekotać. a ogólnie jest jak napisano powyżej - jeśli ją słychać to nie ma albo paliwa albo nie jest w stanie zbudować ciśnienia między zaworem swoim a zaworem w komorze pływakowej. m |
Ok to jeszcze powiedzcie czy dobrze rozumuje,
jeżeli ominę pompe i puszczę paliwo grawitacyjnie i silnik bedzie pracwał poprawnie to mogę wykluczyć przytkanie kranika i wziąć się za pompę tak? dziękuję z góry i już nie zawracam gitary:) |
Weź no jakie wiadro i puść wachę do niego bezpośrednio z kranika, kręć między RES, a ON i obserwuj czy jest różnica jak siura.
Jak masz wydymane gniazdo w pokrętle, to można inaczej założyć je na kranik. |
Kranik ma właściwie jedną pozycję montażu, kwadrat ze ściętym narożnikiem jeśli dobrze pamiętam, więc jeśli źle założyłeś pokrętło, to cóż.... :) Ale sprawdź
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 06:58. |