![]() |
ewentualnie podkładka sprężynująca też nie zaszkodzi
|
parszywe kostki! grzeje się przez te parszywe, zaśniedziałe kostki. jak polutujecie, poczyścicie nic się nie sfajczy. instalacja AT ma kilka wad fabrycznych instalacji i z biegiem czasu te niedomagania wychodzą. główni winowajcy to kostki: na żółtych kablach do regulatora i kostka przy styczniku (tam idzie pront na całą instalację). te elementy z czasem śniedzieją i się grzeją, wzrasta opór, masa krytyczna zostaje przekroczona i tak jak w Czarnobylu :P sruuuuu :D
|
Wystarczy o nie dbać. Odpukać nic mnie sie tam nie dzieje, ale zagladam i czyszcze i smaruję.
|
Cytat:
|
Po pierwsze, żółtki też ludzie i nie jedno ptrafili w zacnych sprzętach prostacko sknocić.
Po drugie, nawet po usunieciu wtyczek, po przez zlutowanie potrafił sie spalic regler (z doświadczenia wiem) Po trzecie, w całym życiu jak i w mechanice jest granica przeżycia czegoś, nas? , reglera? A te 10 stopni, to jest potężna tolerancja ;) Dlatego uważam to za świetny i prosty patent, bo rzeczy najprostrze są najbardziej praktyczne i najzacniejsze. Chyba się za bardzo wczułem w temat bo piajny jestem. |
Cytat:
|
Temat umarł odkąd sobie wszyscy polutowali te kable.
|
Cytat:
|
Mam jeszcze jeden patent - zamontować dwa reglery :D
|
No ale czy opłaca się jeszcze na dodatek ten wentylator montować?
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 13:16. |