Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   Gadżety / wyposażenie (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=253)
-   -   Klocki hamulcowe crf 1000 (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=30856)

Jarczoq 20.12.2017 20:18

Zgadzam się.

szynszyll 20.12.2017 20:41

takie pisanie deklasuje caly rynek pro-tuningu

czy subaru imprezy nie mozna poprawic bo jest 'optymalna' po wyjsciu z fabryki?! jest ok i jest bezpieczna ale to nie 100% jej potencjalu. itd itp. rozsadny, profesjonalny tuning. OEM to bezpieczny punkt wyjscia a nie kres mozliwosci mechanizmu.

Jarczoq 20.12.2017 20:54

Wiadomo. Z tym, że niektórzy lubią tylko ori. Ja osobiście cenię sobie oryginalność, ale własną.

machoni 20.12.2017 21:21

Cytat:

Napisał VIPER (Post 562256)
CRF 1000
Załącznik 76498

powodzenia

Ja tam widzę dostępność bez problemu :dizzy:;)
http://catalog.vesrah.co.jp/list/product_parts.asp

rambo 20.12.2017 21:44

Cytat:

Napisał GONZO 01 (Post 562381)
Załącznik 76523

Panie RAMBO dla kolegów z forum mógłbyś jakiegoś upusta położyć, tak bliżej ziemi. Brałem w ASO taniejjjj :)

Cena detaliczna w Polsce to 233zł.
Ja się nie dziwie kolegom, że kupują zagramanicą :Thumbs_Up:

Mogę zrobić cene na forum na poziomie 219zł

VIPER 20.12.2017 22:15

1 Załącznik(ów)
Cytat:

Napisał machoni (Post 562414)
Ja tam widzę dostępność bez problemu :dizzy:;)
http://catalog.vesrah.co.jp/list/product_parts.asp

Przecież życzyłem ci powodzenia w realizacji planów :).
Miałeś pomysł, zmobilizowałeś się, usiadłeś, poszukałeś znalazłeś, zamawiasz i masz
Załącznik 76533

tylko mówisz o tych zaznaczonych na czarno czy na niebiesko?

motomax 20.12.2017 22:46

Nie no proszę.. Nowa afryka na organicznych klockach i hamowanie z 200 i lepsze dozowanie,ale na co to dozowanie jak jest abs.. dozowanie hamulca było potrzebne przy układach bez abs-u.. jak w starej AT

Zresztą o jakim dozowaniu rozmawiamy hamując z takich prędkości..

Klocek organiczny jaki by nie był nadaje sie do motocykli średniej klasy a nie do duzych typu viaderko czy afryka...

Co do twojego doświadczenia szacunek,ale moje jest z goła inne bo serwisując czy jezdżąc motocyklami od 20 lat mam inne przeświadczenia co do klocków i ich jakości.. Nissin Tokico czy Brembo to sie montuje w nowych motocyklach i to jest jakość hamulca,żywotnośc tarczy i brak problemów.. Skład klocka i kompatybilność z tarczami różnych producentów to temat rzeka

Są inne dobre firmy jak EBC TRW Galfer Braking SBS ,Vesrah który tak naprawdę duża korporacją która sprzedaje wiele podzespołów do motocykli i nie jest firma typowo zajmującą sie hamulcami..

Kolega machoni pyta o klocki i sensowną odpowiedzia na jego pytanie są klocki oryginalne,dobry hamulec i trwałość tarczy..

Gdyby zapytał o poprawienie hamowania bez patrzenia na tarcze zupełnie inne bym polecił..

Do takich motocykli tylko klocki pełnometaliczne i tylko markowych producentów,zakładanie do motoru wartego 40-50 tysi badziewnych klocków o składzie jak dla cb 500 jest typowym wieśniactwem i buractwem tak użytkowników jak i mechaników... O ile ci pierwsi sa czasem nieświadomi,ci drudzy też czasem

Organiczny klocek przy tym motocyklu zużyje sie szybko a wytracanie dużch prędkości

Na tyle motocykli z zachodu sprowadzonych zwrócił ktoś kiedyś uwage na jakie klocki maja zamontowane? Gówna tam nie widziałem,zawsze przeważnie pełnometaliczne i tylko dobrych producentów.

Tuningować hamulce sie da i poprawić fabryke też można,ale to trzeba zrobić wiedzą doświadczeniem i zasobnym portfelem poprzez wymiane pomp,przewodów,zacisków i klocków.

Nawet w małych skuterach czesto widac pełnometaliczne ze względu na małą tarczę i małą powierzchnie robocza klocka.

Kto był na ukrainie ten wie co znaczy kiepski organiczny czy półmetaliczny klocek,ilu to znajomych sie dziwiło potem czy klientów... toż przecież żem wymienioł niedawno...

Hamulce to bezpieczeństwo użytkownika motocykla a także innych na drodze i proszę nie polecać gówna i nie prawić morałów na temat hamulców jeżeli nie ma praktycznej wiedzy na ten temat.

Z racji wykonywanego zawodu jak i praktycznego doświadczenia czuje sie w pełni uprawniony do mocnego komentarza w tym temacie.

Nie mam na celu też obrazy kogokolwiek

pozdro i do zajęć

mdxmd 21.12.2017 02:08

brembo czerwone (do hartowanych tarcz) aktualnie tył 45.000km (a mam integral więc hamuje zawsze) i spokojnie jeszcze z 10.000 wytrzyma w tym

95% szosa reszta szutry

tarcza ma się dobrze.

bukowski 21.12.2017 03:14

Cytat:

Napisał mdxmd (Post 562462)
brembo czerwone (do hartowanych tarcz) aktualnie tył 45.000km (a mam integral więc hamuje zawsze) i spokojnie jeszcze z 10.000 wytrzyma w tym

95% szosa reszta szutry

tarcza ma się dobrze.

U mnie w crf1000 oem z tylu juz sie konczy. 20 kkm. Przodu calkiem sporo.

Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka

madafakinges 21.12.2017 09:56

Mi po 10tyś zostało 1/3tyłu...

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 13:50.