![]() |
Ciekawe jest to co Dzieju pisze.
W trójce jest prawie taki sam silnik jak w trampku 650. Trampek nie schodzi poniżej 5,5l, a 6 jest norma. Inne dysze, gaźniki? Moja 600 paliła na oryginale 5-5,5l, niedawno założyłem dedykowanego Marvinga - zobaczymy, jeżdżę tak samo nie kręcę silnika powyżej 6,5tys obr. Pozdrawiam Zimny |
Oo.. Zimny daj cyne jakie rezultaty, aby nie takie jak umnie. Pozdro.
|
Dodam że na tym wypadzie i zero siódemki też potrafiły w ok 5/100 jak i wiadro które z nami jechało nie przekraczało tej wartości.
Tylko na jednym tankowaniu/odcinku wyszło wszystkim do 0,5ltr więcej z racji dynamiki przejazdu. Myślę że styl jazdy ma też znaczenie, można szybko czy dynamicznie ale przy tym względnie oszczędnie . Jedna z 07 zawsze dużo paląca, może z powodu dynojetów nie wiem, chlała pod 7/100. |
To też fakt - mi trampek załadowany z pasażerką pali najmniej bo...mimo ze czasem pojedziemy szybciej to wtedy jeżdżę bardzo płynnie, bez szarpania gazu więcej niż potrzeba.
Pozdrawiam Zimny |
A niech chleje 7 litrow,paliwo nie jest wcale takie droge,byle miala moc
|
cos rozkalibrowane macie te Afryki :D mi po leśnych szutrach to ponad 7 wychodzi a w trasie do 120 ok 6 :)
|
Cytat:
No ale skoro u ciebie jest tak tanie paliwo to jak wpadnę to mi zatankujesz Afryczkę :) |
Ja na swoim tripmasterze ustawiam 400 i po tej wartosci szukam stacji i mam paliwa na jakies 50 km. Leos ladnie siedzi i gada :)
|
[QUOTE=sizyrk;437217]Ja na swoim tripmasterze ustawiam 400 i po tej wartosci szukam stacji i mam paliwa na jakies 50 km. Leos ladnie siedzi i gada :)[/QUOT
Nawet jak masz 10 litrow w garbie? ,-) |
[QUOTE=motomysz;437224]
Cytat:
Nie no przy pelnym zbiorniku . |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 03:26. |