![]() |
Cytat:
|
Zapomnieli o reszcie świata?
|
Cytat:
|
Podsumowanie.
Jestem po testach. Szyba jaką miałem Givi Air Folw ma jakies problemy aerodynamiczne. Drgania są tylko na tej szybie. Po założeniu deflektora na lagi ( nietoperz) i wyjęciu górnej szyby i zamontowaniu deflektora zwykłego pożyczonego od kolegi drgania ustały i jest wszystko ok. Werdykt - wywalam teraz w\w szybę i zakładam oryginał do której domontuje deflektor . Ale już teraz jeżdżąc na małej szybie z deflektorem nie ma tego efektu drgania na kasku. Dodatkowo przestrzegam tych którzy chcą w/w szybę założyć , że jest ona ciężka i pałąk mocujący szybę jest bardzo mocno nadwyrężony i dla tych którzy latają po terenie skończy sie to w przyszłości na 100 % pęknięciem mocowania. Po zdjęciu nadstawki do szyby Givi Air Flow i ząłożeniu deflektora na małą jej część zamocowaną na stałe, drgania znikły i waga zestawu znacznie zmalała. |
No właśnie mam ten sam problem w mojej CRF. Łeb urywa przy ponad 120 i wszystko gwiżdże dookoła. A kask mam szczękowy bez daszku ,szybę wysoką.
Skąd macie te nietoperze? Problem musi dotyczyć większej ilości motocyklistów, więc warto wymieniać się doświadczeniami. |
Poszperaj w necie pod haslem nietoperz, batmat do afryki twin. Jak nie znajdziesz to napisz to poszukam gdzie kupiłem. Napewno w Mielcu od Artura. Tyljo telefon musze znaleźć
|
|
Być może to jest to. Czy ktoś to przetestował? Czy trzeba jakieś otwory wiercić w Afryce?
|
Nic nie trzeba wiercić. Plug and play pasi.
|
Zamiast kupować zdalnie jestem gotów pojechać do gościa przetestować taki patent więc byłbym wdzięczny za kontakt. Tak jak teraz nie jestem w stanie jechać dłużej powyżej 120 bo ogłuchnę co wyklucza dłuższe trasy a szkoda.
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 10:01. |