![]() |
Cytat:
|
Cytat:
zmiana na inny olej może coś zmienić ale nie liczyłbym na zbyt wiele. Ostatnim moim moto w jakim skrzynia zwracała na siebie uwagę był R1100GS, czasem zgrzytnęło z 2 na 3, czasem przy redukcji, dość rzadko, były różne oleje, różne techniki zmiany biegów a i tak potrafiło zrobić swoje. Problem udało się rozwiązać dopiero po zmianie moto na nowszy model :) - bez tych przypadłości. czy ktoś z Was w CRF stosuje castrol power 1 10W50 ? |
Cytat:
Nowe gs też nie grzeszą bezawaryjnością skrzyń ;) Ja nawet gorzej je wspominam niż obecne "problemy" z afryką . W pierwszym r1200gsa k25 zblokowała się na 2ce i tak już została :) , w drugim były też false i wypadanie 6tki |
Cytat:
|
Ja tez przez ostatnie 200 tkm nie zaobserwowałem w K25 problemów z biegami. :)
Wysłane z mojego WAS-LX1 przy użyciu Tapatalka |
ja raz mialem taka akcje i do dzis NIE MAM POJECIA jakim cudem tak sie dzialo i jakie prawa fizyki za to odpowiadaly:
sasiad czoperowiec zalal nowy Castrol do VT750C2 i skrzynia... stanela. ni hu hu nie dalo sie zmiwnic biegu a jak juz to na sile i ze sporym jebnieciem. przed tym skrzynia chodzila miod malina. zlalem to-to i nalalem Motula 5100. i... problem zniknal - skrzynia chodzila pieknie jak w kazdym VT. nie potrafie sobie tego wyjasnic. |
Cytat:
|
A taka ta NAT amerykancka miała być, a tu co roz nowe kwiatki wychodzą :) Jeśli chodzi o Gs-a k25 to nigdy ż skrzynia nie miałem najmniejszych problemów, jedynka głośno wchodziła reszta miód malina
|
Cytat:
|
Cytat:
odnośnie przygód z olejami to też miałem ciekawy przypadek, w motku głośno było słychać klawiaturę, ustawiliśmy luzy, wałki krzywki ok więc uznaliśmy że Kawasaki jak to kawasaki :)... na koniec zmieniliśmy olej akurat miałem wtedy ARAL i nastała cisza kompletna! poprzednio a był motorex... |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 08:48. |