Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   Szpej turystyczny - Produkty i Porady (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=132)
-   -   MSR - Whisperlite, sekcja i naprawa (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=3304)

Marcin z Zakopanego 18.04.2009 10:52

To najpopularniejszy przypadek - trudno go nawet nazwac usterką...

chomik 18.04.2009 14:48

Generalnie to nie chciała się zapalać, to od 2 godzinnego pompowania i kombinowania, czyszczenia, zmiany dyszy itp w końcu spadła uszczelka...

Marcin z Zakopanego 18.04.2009 15:19

Chomiku, spoko - to nie była osobista wycieczka :) sam jestem ciekaw co nie poszło, bo jak pisałem wcześniej to rzadkość. Zdarza mi się być daleko od cywilizacji z takim palnikiem, więc wszystko co się tyczy jego problemów po prostu mnie interesuje.

podos 20.04.2009 13:04

dobra, zbadam temat dokładnie, skoro to nie tylko to.

podos 08.05.2009 13:02

no to pogrzebałem.

Poniewaz mialem swoją to moglem posprawdzać elementy naprzemiennie.

1. Pompka - w jak najlepszym porządku (wspomniana uszczelka z tłoka spadła)
2. Palnik. Wizualnie wszystko gra, jednak paliła się strasznie słabym płomieniem. (po wczesniejszym rozgrzaniu oczywiscie) Wymieniłem dyszę, na taką co była w woreczku - zapaliłem i wszystko hula w najlepszym porządku. Wyglada, ze była dysza nie do tego paliwa, albo przytkana.

3. zrobię jeszcze podglad napisu na dyszy w mojej kuchence - zeby sie upewnić - ale wyglada ze wszystko gra.

PS: Chomiku, Miales tą paliwową butelkę w Poznaniu. Co się z nią stało? Mialem ją wziąć? Zgubilem czy co?

chomik 08.05.2009 13:22

Cytat:

Napisał podos (Post 57001)
PS: Chomiku, Miales tą paliwową butelkę w Poznaniu. Co się z nią stało? Mialem ją wziąć? Zgubilem czy co?

No to dobrze :) cieszę się, że działa, będzie służyć forum (jakby co pożyczycie na wyjazd :D )
Butelkę Ci zostawiłem, stała przy kaskach, więc zgubiłeś :)

podos 15.05.2009 10:06

Cytat:

Napisał podos (Post 57001)
no to pogrzebałem.

...
3. zrobię jeszcze podglad napisu na dyszy w mojej kuchence - zeby sie upewnić - ale wyglada ze wszystko gra.
...

Zajrzalem do mojej kuchenki i do instrukcji. Zalożona była dysza do kerosenu i ropy. Ma być do benzyny. Wszystko gra i buczy. Jak odkupię butelkę na paliwo to całość wysyłam do Rambo i bedzie dostępne do wypożyczenia w banku (wreszcie coś dla nie-Afryk).

chomik 15.05.2009 10:10

Cytat:

Napisał podos (Post 57956)
Zajrzalem do mojej kuchenki i do instrukcji. Zalożona była dysza do kerosenu i ropy. Ma być do benzyny. Wszystko gra i buczy. Jak odkupię butelkę na paliwo to całość wysyłam do Rambo i bedzie dostępne do wypożyczenia w banku (wreszcie coś dla nie-Afryk).

No mam nadzieję, że będzie działać, bo wtedy ni ch... nie chciała ani na tej dyszy ani na drugiej... a, że dzień wcześniej działała na tym samym paliwie to byłem pewien, że coś się zjebało...

Mirmil 24.05.2009 09:43

MSR.Znajomi nie nasmarowali tloczka w papce tym smarem,w pierwszy dzien kuchenka dziala ok,na drugi dzien ani dychnela,papka nie robila cisnienia .
CZYTAC INSTRUKCJE OBSLUGI TRZEBA I TYLE.

chomik 26.05.2009 19:34

Cytat:

Napisał Mirmil (Post 59306)
CZYTAC INSTRUKCJE OBSLUGI TRZEBA I TYLE.

\
Czytałem, smarowałem, czyściłem, walczyłem 3 godziny, uwierz, że brak kuchenki w wyprawie, był jedną z rzeczy której wolałem uniknąć....

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 12:11.