![]() |
To najpopularniejszy przypadek - trudno go nawet nazwac usterką...
|
Generalnie to nie chciała się zapalać, to od 2 godzinnego pompowania i kombinowania, czyszczenia, zmiany dyszy itp w końcu spadła uszczelka...
|
Chomiku, spoko - to nie była osobista wycieczka :) sam jestem ciekaw co nie poszło, bo jak pisałem wcześniej to rzadkość. Zdarza mi się być daleko od cywilizacji z takim palnikiem, więc wszystko co się tyczy jego problemów po prostu mnie interesuje.
|
dobra, zbadam temat dokładnie, skoro to nie tylko to.
|
no to pogrzebałem.
Poniewaz mialem swoją to moglem posprawdzać elementy naprzemiennie. 1. Pompka - w jak najlepszym porządku (wspomniana uszczelka z tłoka spadła) 2. Palnik. Wizualnie wszystko gra, jednak paliła się strasznie słabym płomieniem. (po wczesniejszym rozgrzaniu oczywiscie) Wymieniłem dyszę, na taką co była w woreczku - zapaliłem i wszystko hula w najlepszym porządku. Wyglada, ze była dysza nie do tego paliwa, albo przytkana. 3. zrobię jeszcze podglad napisu na dyszy w mojej kuchence - zeby sie upewnić - ale wyglada ze wszystko gra. PS: Chomiku, Miales tą paliwową butelkę w Poznaniu. Co się z nią stało? Mialem ją wziąć? Zgubilem czy co? |
Cytat:
Butelkę Ci zostawiłem, stała przy kaskach, więc zgubiłeś :) |
Cytat:
Zajrzalem do mojej kuchenki i do instrukcji. Zalożona była dysza do kerosenu i ropy. Ma być do benzyny. Wszystko gra i buczy. Jak odkupię butelkę na paliwo to całość wysyłam do Rambo i bedzie dostępne do wypożyczenia w banku (wreszcie coś dla nie-Afryk). |
Cytat:
|
MSR.Znajomi nie nasmarowali tloczka w papce tym smarem,w pierwszy dzien kuchenka dziala ok,na drugi dzien ani dychnela,papka nie robila cisnienia .
CZYTAC INSTRUKCJE OBSLUGI TRZEBA I TYLE. |
Cytat:
Czytałem, smarowałem, czyściłem, walczyłem 3 godziny, uwierz, że brak kuchenki w wyprawie, był jedną z rzeczy której wolałem uniknąć.... |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 12:11. |