![]() |
Tak zrobiłem ale osłona niewiele daje bo heat leci ok kata a tam jej nie zamontujesz.
|
3 Załącznik(ów)
Cytat:
Załącznik 118650 …albo tak Załącznik 118651 …albo i tak Załącznik 118652 |
Co racja to racja. 👍
|
Bez sensu takie gadanie. Jak mamy wątek o wydechach to o nich gadajmy a nie, że bez sensu wydawać na nie pieniądze... To równie dobrze skoro to forum motocyklowe to napiszmy, że bez sensu wydawać na motocykl, bo z rodziną na piknik do lasu można pojechać pekaesem i wystarczy na wiele takich podróży...
|
Cytat:
|
Tu racja. Zgadzam się z Tobą. Niemniej wiesz... dla większości ludzi wydawanie pieniędzy na motocykle to już głupota. Tłumik końcowy zwykle niewiele daje poza hałasem ale jest trochę lżejszy (w przypadku Huski z uwagi na brak katalizatora) więc jak się robi jakieś tam modyfikacje to o tym warto pamiętać.
|
Z ciekawości: jak w tych zabawkach z nowymi mapami zapłonu/wtrysku do akcesoryjnych tłumików? Dostępne? Wystarczy wgrać? Potrzebne dostrojenie na hamowni?
|
Wymieniasz tłumik, odpalasz silnik i ma pochodzić kilka minut na wolnych obrotach. ECU się samo adaptuje.
|
Ja rozumie, że się adaptuje na wolnych. To pomaga w odpalaniu i równy jałowy. A co na średnich i wysokich? No nie mówcie, że ECU takie mądre że wie jaki przepływ i zjawiska falowe wyżej w każdym tłumiku dostępnym na rynku....
|
Nie wiem. Zrobiłem jak było w instrukcji i działa ;) Wymieniałem najpierw na Leo, potem na Wingsa bo mi Leo za głośno ryczał a ostatnio jak mi koleżka w offie wjechał swoim motocyklem w Wingsa i go unicestwił wróciłem do Leo. Tak więc 3 zmiany i za każdym razem tak samo i jakoś to działa.
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 04:00. |