Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   Umawianie i propozycje wyjazdów (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=71)
-   -   MONGOLIA przełom sierpnia i września... kto chętny??;) (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=3407)

wlodar 29.05.2009 15:15

Z tego co mi wiadomo wystarczy wiza dwukrotną tranzytowa wydawana w ciągu 5 dni. Jedynie wcześniej trzeba mieć wizę kraju docelowego i dokładnie okerslone dni przejazdu przez Rosje

wlodar 29.05.2009 15:24

Cytat:

Napisał rambo (Post 60235)
Super wyjazd, tylko jak z tamtąd wrócić... :Sarcastic: Przecież nie na kołach ;)

Pewnie że nie na kołach bo na afryczkach:p

rambo 29.05.2009 17:59

jechać spoko, ale wracać potem... :Sarcastic:

wlodar 29.05.2009 18:21

Cytat:

Napisał rambo (Post 60281)
jechać spoko, ale wracać potem... :Sarcastic:

Wiem, wiem... troszkę daleko ale jakos wrócić trzeba.
Bo kombinować jakieś dziwne transporty to mi sie nie chce i wolę polecieć "normalnie"
Mam jedynie nadzieję że dupsko już sie na tyle przyzwyczai do bólu,że jakos dam radę :)

Big_Brother 01.06.2009 00:22

Spoko - dupsko się przyzwyczai... mam nadzieję, że chodzi Ci o motor - a nie o inne ekscesy :)

pzdr
Maciej

Cytat:

Napisał wlodar (Post 60286)
Wiem, wiem... troszkę daleko ale jakos wrócić trzeba.
Bo kombinować jakieś dziwne transporty to mi sie nie chce i wolę polecieć "normalnie"
Mam jedynie nadzieję że dupsko już sie na tyle przyzwyczai do bólu,że jakos dam radę :)

podos 01.06.2009 09:52

Cytat:

Napisał wlodar (Post 60258)
Z tego co mi wiadomo wystarczy wiza dwukrotną tranzytowa wydawana w ciągu 5 dni. Jedynie wcześniej trzeba mieć wizę kraju docelowego i dokładnie okerslone dni przejazdu przez Rosje

no to żebyś sie nie zdziwił. Dostaniesz w jedną stronę z z powrotem się martw. A z powrotem Cię wydymają na parę dolców. Skończysz w Ułan Bator tydzień w hotelu czekając na wizę. Nie opłaca się. Lepiej pokombinować z biznesową wizą.

wlodar 01.06.2009 10:30

Cytat:

Napisał podos (Post 60664)
no to żebyś sie nie zdziwił. Dostaniesz w jedną stronę z z powrotem się martw. A z powrotem Cię wydymają na parę dolców. Skończysz w Ułan Bator tydzień w hotelu czekając na wizę. Nie opłaca się. Lepiej pokombinować z biznesową wizą.

Przecież wiza tranzytowa dwukrotną upoważnia do dwukrotnego przejazdu przez FR,więc powrót powinien być bez przeszkód. Lepi z taką wizą jedzie...

podos 01.06.2009 10:33

w Krakowie nie wydają dwóch. Tylko jednokrotną. Nie było dyskusji. Ale jest regionalizacja ambasad - moze w Poznaniu macie łatwiej. Powodzenia.

Big_Brother 02.06.2009 01:28

to też jest ciekawostka....

Uwaga: Od 1 stycznia 2007 r. obywatele polscy udający się do Mongolii tranzytem przez terytorium Federacji Rosyjskiej mogą przejeżdżać przez to terytorium bez konieczności posiadania tranzytowych wiz FR, na podstawie wiz mongolskich (jedynie w okresie ich ważności). Okres tranzytu wynosi do 10 dni. W innych przypadkach obywatele polscy obowiązani są uzyskać tranzytowe wizy FR.

Artuditu 02.06.2009 01:56

To pies j..ał taką wizę. Co mi po 10 dniach.

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 07:25.