![]() |
Dokładnie...oby tylko nie w Citibanku bo ten juz sie skapnął i nalicza prowizje jak za wyjecie gotowki z bankomatu 😀
|
Dla mnie Revolut jest idealnym rozwiązaniem. W moim banku mam kartę walutową ale tylko euro. Revolut sprawdza się w każdym kraju które nie ma euro. Wystarczy przelać środki przed wyjazdem na konto Revoluta i dokonywać płatności . Revolut liczy wg aktualnego kursu . Można również kupić sobie daną walutę i trzymać ją na karcie wówczas nie dotyczą nas wahania kursu. Jeśli ktoś szuka to wrzucam linka na darmową kartę Revolut a po pierwszej transakcji zwrot chyba 25 złotych :)
https://revolut.com/referral/marcin4u2x!G10D21 |
Cytat:
Citibank to chyba najbardziej złodziejski bank. Ja rozumiem pobierać opłaty za wyciąganie z bankomatu bo to kosztuje, ktoś te bankomaty musi postawić a potem obsługiwać i za to bierze pieniądze. Pobieranie opłaty za elektroniczny przelew przez Citibank gdzie za wypłatę z bankomatu płaci przecież Revolut to już rozbój w biały dzień ze strony Citibanku. To już jest złodziejstwo. |
Czytalem o pewnym zaradnym Polaku który mial limit coś 80tys. zł w karcie po czym calym tym limitem zasilał Revoluta i przez czas do spłaty pakował na lokatę...i tak w kółko i jakież było jego zdziwienie gdy pewnego razu pobrali mu od takiego zasilenia kilka tys. prowizji :D
Tak wiec ja bym na tym banku psów nie wieszał bo kasa na kredytówce jest banku a nie klienta...co innego karta debetowa gdzie kasa jest Twoja P.S. tez tak 2x zrobilem jak bylem w potrzebie ale mam maly limit a moj bank nie jest taki "do przodu" jak Citi...ale strach był ;) |
Cytat:
|
Cytat:
|
Za przelew z karty w banku ING również biorą prowizję. Osobiście takie opłaty omijam robiąc przelew z prywatnego konta na konto Revolut. Minusem jest jedynie czas na zaksięgowanie środków ok jednego dnia.
|
Cytat:
Aby zasilić Revoluta z danego banku podpina sie kartę danego banku do konta Revoluta i robi opcję zasil- wtedy to nic nie kosztuje i kasa jest od razu na koncie Revolut. Mam tak m.in. ING |
Cytat:
|
Cytat:
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 07:51. |