![]() |
O! Napisz jak z wjazdem. Ja chcę nast tydz jechać.
|
też i u mnie zrodził się taki pomysł bo marzy mi się Toskania, co polecacie zobaczyć w 2- 2,5tyg. we Włoszech (bardziej krajobrazy niż bazyliki) :)
|
Ja już na Sardynii. Nie miałem żadnych problemów z granicami, możne tylko taki że trzeba zwolnić. Na prom trzeba wypełnić tylko druczek, dostępny przy zakupie biletu lub tu na miejscu przy promie, ogólnie "bułka z masłem" i trzeba też wypełnić online kwit dla władz Sardynii, to też prosty formularz gdzie się zatrzymujesz i skąd przybywasz. Ja akurat jechałem przez kraje niskiego ryzyka, ale nie wiem co się dzieje jak wpiszesz np. Hiszpanię.
Na promie wszyscy stłoczeni jak zawsze, podziwiam obsługę tych statków. Po zjeździe z promu policja mierzy wszystkim temperaturę. Wystraszyłem się trochę bo głupi myślałem, że to alkomat a wieczorkiem walnąłem sobie winko i gość do mnie z termometrem a ja mu dmucham mu jak ten debil. No kino po prostu. Wracam przez Szwajcarię, Francję, Luksemburg, Belgię, Holandię i Niemcy to jak by coś się działo to dam znać. |
Cytat:
SP302, Borgo San Lorenzo - Marradi od razu połącz z: SR302 - Ponte Alla Badia - Larciano i jesteś we Florencji. Tu uważaj bo kradną. Zresztą zaloguj się na: https://motorcycle-diaries.com/ Tam masz tych dróg znacznie więcej. |
Grzechu, od Toskanii duuuzo fajniejsza jest Umbria, trochę na południe.
Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka |
Cytat:
|
Cytat:
- Pitigliano - Civita di Bagnoreggio Kto był ten wie. |
Toscana fajna i można się zagubić w niekończących się szutrach między winnicami, gajami oliwkowymi i miasteczkami w których czas płynie inaczej niż w turystycznych popularnych miejscach. Dobre wino, fiorentina i tak bez końca dopóki nie skończą się fundusze. Ale gdybyś zapragnął gór to polecam regiony sąsiadujące z Toscaną. Znajdziesz tam dzikie i surowe góry, bez natłoku turystów jak Alpy. Zjeżdżając w dół masz ciepły do końca miesiąca Adriatyk. Od 15 września stosowana jest taryfa media stagione, czyli taniej niż w lipcu i sierpniu za nocleg.
Polecam: Park appenino tosco-emiliano i cały region od od Firenze po Massa, wszystkie pokręcone drogi na mapie w oznaczeniu SP są fajne i atrakcyjne widokowo Po drugiej stronie od Firenze w kierunku na San Marino : Park vena del gesso i Park foreste casentinesi Udanego wyjazdu. |
Cytat:
Dojazd interiorem do Campo Imperatore - to jak podróż w średniowieczu. Można w połowie wycieczki przycupnąć nad Adriatykiem na skałach w okolicach Pescary. |
A czy w październiku też da radę? Życie to jednak jest skomplikowana choroba
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 12:31. |