![]() |
Jak ktos już zauważył - nowa uszczelka żadnego silikonu :umowa:.
Kumpel tak zatarł motor (chyba jakieś CB o ile dobrze pamietam)- dał za dużo silikonu pod jakis dekiel i kawałek silikonowego gluta się urwał i zapchał mu kanał olejowy w silniku - efekt zatarty wał :( |
Wiesz, zalezy też ile jest tego oleju. Silnik to nie nówka z fabryki i jakieś zużycie powoli się zaczyna robić.
|
Olej się pojawił w niedziele jak zajechałem z nad morza do wawy, i darłem ile się dało w deszczu.
dzień wcześniej ten sam dystans ale na lajce przez wioski 4 czasem 5 bieg i nic nie bylo i nic nie ciekło. wylałem koło 200ml z airboxu i tyle ubyło na bagneciem, czyli pół bagnetu niecałe |
Coś z tym morzem i spożyciem oleju jest... :).
|
u mnie w bmw był olej w airboxie jak go za dużo poprostu było w silniku,nawet był specjalny spust do tego oleju..
|
dziś wpadliśmy z Rambem na pomysł doprowadzenia tego oleju na łańcuch, i bedzie olejarka, a i olej się nie zmarnuje....
|
Cytat:
|
No dobra :) zmieniłem w końcu uszczelkę i spokuj nastał. Cały silnik nawet pod spodem już miałem w oleju. Nawet w Airboxie go było tyle że jak położyłem sobie motor pod garażem ( podkładka mi wpadła pod rozrusznik) to chyba się z airboxu wlał ten olej do gaźników, bo potem przez kilka kilometrów dymiło mi z tłumika jak ze starej syrenki :Thumbs_Up:
Sprawdziłem sobie przy okazji kompresje. 10 atm i po próbie olejowej 12 atm. Prawda bywa okrutna :D |
Cytat:
Rambo a pytanie przecież miała takie doskonałe wyniki na hamowni, jeżdzona na syntetyku - jak myślisz co się stało że uciekło ci ciśnienie z garków ?? |
10 atm to nie jest źle, może być to błąd pomiaru, choć przyrząd sprawdzony, ja i sprawdzałem kilka razy każdy garnek ( wyniki od 9,5 do 12 to podałem te najmniejsze) hgw :) 120 tysi piechotą nie chodzi :)
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 07:24. |