![]() |
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
podcisnienie to UNDERPRESSURE |
P to ciśnienie. W ten króciec się dmucha i słyszy "tyknięcie" membrany wciśniętej przez ciśnienie. Na pracującym silniku krótkie dmuchnięcia odbywają się pulsacyjnie, za każdym razem gdy słup gazów zasysany do silnika uderza o dopiero co zamknięte zawory ssące.
Na spodzie pompy masz odlane strzałeczki przy pozostałych króćcach. In i out. Podciśnienie bierzesz z miejsca zakręconego imbusem w dolocie - tam też mechanik podczepia wakuometry. Ja mam tam wkręcony króciec z TA, pod który był podpięty podciśnieniowy kranik. Bangla, ale u mnie więcej pali. Motormaniak uważa, że to niemożliwe, bo jemu więcej nie paliła. U mnie czy to miasto, czy trasa było 7,4. |
Cytat:
|
no a reszte wujasnił ci wieczny, choć dos nieprzystępnie jak dla histeryka he he.
czyli tam, gdzie sie da dmuchnąć, a nie da pociągnąć, idzie siano z baku, a tam, gdzie sie da pociągnąć, a nie da dmuchnać, idzie siano do gaznika. i to nie było o seksie! PS: w elektycznej jest tak samo. |
Cytat:
Moja rd04 z pompa elektryczna pali srednio 5,5 przy normalnej jezdzie (~100km/h) - tak wiec roznica spora, powiedzialbym nie do zaakceptowania :D |
Cytat:
|
Cytat:
Tak wiec chyba jednak jest roznica w spalaniu na korzysc elektrycznej. |
hmmm, moim skromnym zdaniem jak nie założysz i nie popróbujesz obydwu na tym samym moto, to się nie przekonasz..sam jestem ciekawy wyników takiego porównania..
|
Cytat:
Sprawdze na wiosne jak to bedzie u mnie :Thumbs_Up: |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 02:22. |