![]() |
Zaktualizowałem opis na początku wątku o dane dostępne na stronie Honda Poland.
Kierunki i lampę LED pewnie da się ściągnąć z Azji albo pojawi się ekstra płatny pakiet u dealera i za dodatkowe $$$ będzie można poprawić wygląd (no i trochę lepiej świeci). Moment obrotowy jest delikatnie większy niż w wersji na Azję. To by wskazywało na inne mapy zapłonu. Pewnie pojawią się za moment na rynku akcesoriów moduły z innymi mapami - to nie jest problem. Na plus jest to że wstawili silnik z CBR. Na minus - subframe połączony z ramą to jest ukłon w stronę sztywności i obniżenia masy ale tak jak rrolek pisze - szit happens. Teraz zostaje prostowanie albo wymiana ramy. Zawias nadal jest "budżetowy" ale akurat ten element - jeśli ktoś chce mocniej pojeździć - nadaje się do wymiany. Na rynku jest cała masa zamienników. Dla mnie to kluczowy element więc i tak mentalnie szykuje do 50% wartości moto na motanie zawiasu :) Nie widzę na stronie nic nt ABS. To że jest to nie mam wątpliwości (wieniec na kołach), zresztą przepisy homologacyjne tego wymagają. Ale nie ma słowa o guziku do wyłączania. Mam nadzieję że o tym detalu nie zapomnieli ;) <EDIT> jest odłączalny ABS |
Guzik był i jest.
https://www.honda.pl/motorcycles/ran.../overview.html |
W 2018r 18300zł, 2021r 24200zł. Moc rośnie i cena rośnie :-). No to teraz tylko czekać na relacje z jazdy i jakieś porównanie z 250L. Mile widziany filmik na YT, jak w takich samych warunkach idzie 250L i 300L.
|
Cytat:
|
No i teraz zagwostka jakie parametry będzie miało zielone KLX300 i cena?
|
5599$
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
CRF300L do mojego szwendania (chyba) wystarczy - wszystko da się zrobić wolniej, byle prześwit i zawias pozwalał. Pisząc "mocniej pojeździć" odnoszę się oczywiście względem ograniczeń fabrycznej CRF300L a nie wizji przerobienia tego na EXC. Ja już nie muszę sobie udowadniać że jestem pierwszy samiec w stadzie :) Bawi mnie jazda tam gdzie chce, jak chce, w takim tempie jak chcę. |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 19:19. |