Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   Hamulce, kola, opony (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Jakie wybrać opony? (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=38981)

radiolog 26.01.2021 13:50

Cytat:

Napisał Emek (Post 715241)
Nie opowiadaj bajek. To, że się obsrałeś jadąc powyżej 120 na motozach nie znaczy że wszyscy tak mają i że takie zjawisko wogóle występuje. Nigdy nie miałem takich akcji na motozie i nie znam nikogo oprócz Ciebie kto by na nie narzekał. Wręcz przeciwnie większość chwali i ja również byłem zadowolony.

U mnie występowało i jest to moje doświadczenie, może Cię to wkurzać, ale nie zmienia to faktu, że z mojego doświadczenia opona na asfalt jest co najmniej mierna.
Nie wspomnę faktu, że z motozem kontrola trakcji włączała się nawet na suchym,czego na innych oponach przy podobnym stylu jazdy nie było.
Nie jest to opona w żadnym wypadku na asfalt

Emek 26.01.2021 14:13

Wróć do swojego postu i zobacz co napisałeś.
Wcale mnie nie wkurza Twoje doświadczenie tylko to, że stwierdzasz jakis fakt (w wątku kolegi szukającego porady) na podstawie Twojej jednej jedynej opinii. A dokonałeś tego w taki sposób jakby to była oczywista oczywistość i prawda objawiona jasna dla wszystkich.
Trudno znaleźć inną opinię na potwierdzenie Twojej tezy a większość jest przeciwstawnych.
Skoro bukowski na Twoich gumach nie widział problemu (i kupa innych użytkowników Motozów) to nie ma co generalizować.
Oczywiście, że na asfalt są lepsze opony niż Motoz. A Ty je kupiłeś na asfalt?
Z tego co zrozumiałem kolega szuka czegoś 50/50 i tutaj motoz to dobry wybór.
Oczywiście to moja całkowicie subiektywna opinia ;).

radiolog 26.01.2021 15:01

Cytat:

Napisał Emek (Post 715271)
Wróć do swojego postu i zobacz co napisałeś.
Wcale mnie nie wkurza Twoje doświadczenie tylko to, że stwierdzasz jakis fakt (w wątku kolegi szukającego porady) na podstawie Twojej jednej jedynej opinii. A dokonałeś tego w taki sposób jakby to była oczywista oczywistość i prawda objawiona jasna dla wszystkich.
Trudno znaleźć inną opinię na potwierdzenie Twojej tezy a większość jest przeciwstawnych.
Skoro bukowski na Twoich gumach nie widział problemu (i kupa innych użytkowników Motozów) to nie ma co generalizować.
Oczywiście, że na asfalt są lepsze opony niż Motoz. A Ty je kupiłeś na asfalt?
Z tego co zrozumiałem kolega szuka czegoś 50/50 i tutaj motoz to dobry wybór.
Oczywiście to moja całkowicie subiektywna opinia ;).

Dla mnie jest oczywista oczywistość , bo się męczyłem 5 tys. i z radością odsprzedałem.
Jest to porada wynikająca z tego jak się sprawowała u mnie i jak ja ją odbrałem .
Cała kupa to pewnie będzie z 10 osób. Nie zmienię swojego zdania i kropka.
Kolega szuka i to jest mój kamyczek do ogródka, może wziąć pod uwagę, lub nie, ale dyskredytowanie innej opinii, jako bajka jest co najmniej niegrzeczne.
Forum jest po to , żeby szukający odpowiedzi poznał wszystkie oponie , a nie , ze jak bywalcy stwierdzą , ze jak tak to tak, a jak nie to nie

Emek 26.01.2021 15:21

Radio, to się po prostu nie trzyma kupy i tyle. Przypomnij sobie że zgłaszałeś problemy z szimą na Motozach w Afryce. Ty i tylko Ty. Nikt inny. Zgłaszałeś problemy z shimą w 1290. Opony chyba były już inne. Może po prostu jesteś przewrażliwiony lub może inaczej, wyjątkowo wyczulony na jakieś drobne wibracje, które w pojazdach mechanicznych po prostu wystepują.
Czepiłeś się Motozów, które inni chwalą. OK.
Tutaj kolejny przykład Twojej opinii.
Cytat:

Opona wyważona , felga prosta, zawieszenie dobre,zostało to włoskie gówno.
Nie kupujcie pirelli to druga opona z tej samej stajni co się nadaje na śmietnik .
Być może miałeś niefarta i trafiły ci się trefne. Nie wiem. Nie tłukę dalej powietrza bo to bezcelowe. Motoz są OK a Pirelli też :p.
To ino moje zdanie :umowa:.

radiolog 26.01.2021 15:32

Niektórym się psują sprzęty i mówią ,ze szajs, inni dostają odpady produkcyjne, a inni żyją w wiecznej szczęśliwości , uważam temat za zamkniety, a wpisy można pousuwać jak komuś nie podchodzą

Wesoly1993 26.01.2021 16:23

Nie spodziewałem się tyle wpisów ale wszystkim dziękuję za rady i opowieści o swoich doświadczeniach miło było poczytać ��
Zdecydowałem się i kupiłem nowy komplet mitas e07 Dakar
Za jakiś czas dam znać jak się sprawują teraz konkretny serwis (garażowy) pozdrawiam! â˜.️��

zylek 27.01.2021 01:32

Radio, czasem problem z shimą ma swoje przyczyny nie tylko w oponie. Czasem nie ma z oponami nic wspólnego.
U mnie wymiana łożysk z tylu, praktycznie wyeliminowała zjawisko latania kierownicy przy szybkiej jeździe. Dodatkowo wymiana sprężyny z tylu poprawiła geometrię. No i problem nie występuje niezależnie od opon. Wcześniej na pireli str miałem trochę. Na motoz ADV więcej. Teraz, czy problem się nasilił wraz z postępującą demolką łożyska, czy ze skłonnością opony i narastającym problemem, kto wie!? Teraz motoz ma 4 tysie, jest lekko wyząbkowały i mogę lecieć i 160 nic nie lata.

Pils 06.03.2021 23:36

W XRV miałem przez wiele sezonów tył mefo stonemaster a przód różnie. MT21 chyba najlepsze były na przodzie. Dla mnie opona MEFO najlepszy wybór jak lubisz skręcić w bok.

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 12:57.