![]() |
Cytat:
|
A ja kupiłem Horneta na dalej i Nitro - na "w okół komina" (od Rambo) i mam komplet :)
|
Ja tam kupiłem Sharka endurowego i jedna rzecz jest boska zapięcie DD i ta czerwona tasiemka do jego luzowania.
Po prostu miodzio kask zapinasz i odpinasz jednym ruchem ręki |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Ja kupiłem od tego gościa kupił kask i w nim nie jeździł. Jeszcze przyznam się szczerze nie jeździłem w nim bo przyjechał do mnie w piątek do roboty i pojechałem z nim samochodem na łykend nad morze po rodzinę. Musze kupić jeszcze gogle. Ale zapięcie już mi się podoba :) |
Ja jeszcze może dorzucę od siebie że gdy jest ciepło to non stop jeżdżę w Hornecie z podniesioną szybą ale zamiast gogli (ograniczają pole widzenia) używam okularów Peltor
http://allegro.pl/item720550591_ultr...y_sznurek.html Mam 3 sztuki tych okularów : białe, żółte i przyciemniane i zmieniam je sobie w zależności od pory dnia i fantazji :D |
a takie okulary nie uciskają w łepek podczas dłuższej jazzdy..?
|
hmm, Rambo dlaczego myślisz że Hubert nosi te bryle na...łebku :):):)
|
kask enduro:
zalety lekki- nie czuje ze mam coś na łbie waga tylko 1200gr przewiewny. jak jest gorącą , jak jest zimno wystarczy kominiarka z polarkiem ;) gogle - nie rysują się tak jak szybki. koszty zakupu podobne daszek- w słoneczne dni opuszczasz podnosisz głowę albo regulujesz daszkiem i słoneczko nie razi. najlepsz ochrona dolnej szczeki i nosa w razie W wady: wlatujące owady - uderzają w nos i boli ;) ( można kupić kaski z protektorami na nos tak ze z goglami tworzą ochronę dla twarzy) w zimne dni lepiej założyć kominiarkę ( wystarcza w zupełności) dla mnie największą zaletą tego kasku jest niska waga i wrażenie ze nie mam nic na głowie nic nie ciąży. najwieksza wada , większy hałas -ale kto tam jezdzi powyzej 150 km/h |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 07:24. |