Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   Hamulce, kola, opony (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Przewody hamulcowe oplot-zmiana (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=4097)

Lepi 01.09.2009 11:15

No tak, do stalówek trzeba mieć wyczucie w ręce. Z przodem nie mam problemów ale nożny jest u mnie "za ostry". Łatwiej było w trampku.

Co do trwałości stalówek to może mieć to związek z tym, że kupując akcesoryjne często kierujemy się ceną. Przewody bez osłony zewnętrznej to już w ogóle nieporozumienie. Kat zawsze wkładał stalówki a najstarsze egzemplarze nadal mają oryginalne. Ja dwa razy wyrwałem kierownicę a przewody przetrwały :)
Według mnie jeśli wymieniać to na stalowe. Zresztą oryginalne byłyby i tak droższe :)

podos 01.09.2009 11:58

Cytat:

Napisał Vooytas (Post 72531)
Podos a czy oferta odsprzedaży gumnianego zestawu jest aktualna?
Ja mam już przewody siedemnastoletnie więc troszke się nadymają przy hamowaniu i troszke im nie ufam. :cold:
Mam rd04 czy będzie to pasować?

Pozdrawiam!

to nie jest odsprzedaż tylko oddanie. Aktualne. Nie wiem czy będzie pasować. Półki takie same są?

Cytat:

Napisał Lepi (Post 72572)
Według mnie jeśli wymieniać to na stalowe. Zresztą oryginalne byłyby i tak droższe :)

100% się zgadzam. Nasto letnie przewody to przegięcie - choć nikomu jeszcze nie pękły. Ale wymiana znów na oryginał to przesada.

Babel 02.09.2009 14:42

Cytat:

Napisał Marcin SF (Post 72567)
Stawiam piwo jak mi pokarzesz stalowe przewody które pojeździły w afryce 10 lat i jeszcze działają, w szczególności gdy użytkownik nie jeździł 1000 km rocznie i tylko po asfaltach.

Oj bo sprawdzę u siebie (a mam wpisane w szwajcarski dowód kiedy były wymienione) a Afri minimum 5 lat jest w Polsce i pifko będę pił :D.
Może przebiegów dużych nie robię, ale do kościoła to ja raczej nie jeżdżę motorkiem :D
Nie wypowiadam się co do róznic - oplot w Afri miałem zawsze - poza tym to RD03 - a przecież to nie tylko przewody ale płyn , klocki (ich rodzaj) stan tarcz hamulcowych itp wpływają na jakość hamowania moto

rambo 02.09.2009 18:44

Najlepiej było by Samula zapytać, założył nowe tarcze oryginalne i ORYGINALNE klocki NISSIN, i z tego co pisał wiara mu wróciła :p

Babel 02.09.2009 23:11

Cytat:

Napisał Babel (Post 72854)
Oj bo sprawdzę u siebie (a mam wpisane w szwajcarski dowód kiedy były wymienione) a Afri minimum 5 lat jest w Polsce i pifko będę pił :D.

No kurde daty wymiany nie ma - ech a już się oblizywałem:zdrufko:.
Ale doczytałem się że mam moc 26 kW - no to teraz dopiero będę miał doła :haha2:

samul 04.09.2009 14:18

Cytat:

Napisał Babel (Post 72854)
Oj bo sprawdzę u siebie (a mam wpisane w szwajcarski dowód kiedy były wymienione)

Ze co? Gdzie ty je masz wpisane? ? ?

Zmienilem, 3 tarcze i komplety klockow na oryginaly, bo akurat dostalem za interesujaca cene, a poprzednie klocki Ferodo Platinium nie wprawialy mnie w zachwyt. Potwierdzam, ze jestem z efektow bardzo zadowolony. Hamuje! Oczywiscie nie ma co porownywac z jakimkolwiek nowym turystykiem albo sportem.

Rzecz jasna plyn tez zmienilem, przeplukujac przy tym przewody nadmiarem nowego plynu. Sporo syfu wylecialo.

Osobnym tematem jest odpowietrzanie hamulcow w AT. Przez ten podzielnik trzeba wszystko robic po kilka razy, bo sie powietrze bawi w chowanego :/

Ze zmiana przewodow sie nosze, ale nie ze wzgledu na ich stan, tylko na w/w i dlugosc.

samul

Vooytas 08.09.2009 07:21

Na fiszkach wygląda na to że początkowy przewód jest identiko, pozostałe różnią się w symbolach literką. Gołym okiem wyglądają na te same:confused:
Jeżeli można się umówić Podos w ten sposób że bym je odebrał, jak nie będą pasować to odwiozę lub odeśle.
Jeżeli aktualna propozycja to napisz proszę gdzie i kiedy Ci pasuje i jakie lubisz piwo ;)

podos 08.09.2009 09:32

priv zatem

Babel 08.09.2009 10:13

Cytat:

Napisał samul (Post 73257)
Ze co? Gdzie ty je masz wpisane? ? ?

samul

No jest tam wpisane mogę skan tego ichniego dowodu i tłumaczenia (bo z tłumaczenia to przeczytałem bo w germańskim cienki jestem ) zrobić że przewody hamulcowe marki .... nie pamiętam z głowy.

Vooytas 09.09.2009 14:08

Dzięki Podos za przewody:Thumbs_Up:

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 07:24.