![]() |
Zwykłe NGK są produkowane w chinach. Podróbki też :)
Irydy są made in japan. |
1 Załącznik(ów)
Tak jak Rambo dodał irydowe są made in japan,tak poza to mi na pewno mniej pali ,szybciej wyrównuje obroty przy porannym odpaleniu i grzebać często nie trzeba,a cena szalu nie robi ja kopiłem za 150 u kumpla w inter cars.Ogonie POLECAM.A faktycznie rura biała sie zrobila mi na Ukrainie.
|
Cytat:
Pragnąć można wszystkiego, tylko po co przepłacać ? |
Zamówiłem w IC 4 sztuki, po 37zl sztuka. A chomik może dokręci na swoich do 40 000km to postawie mu krate piwa za wytrwałość w dążeniu :Thumbs_Up:
|
Dyskusja typu "o wyższości świąt Wielkiej Nocy nad świętami Bożego Narodzenia".Najlepiej gdyby wypowiadali się tylko ci , którzy mieli okazje przetestować oba rodzaje świec w swoich sprzętach ale o tym to tylko pomarzyć.Zarówno zwolennicy jak i przeciwnicy świec irydowych maja swoje argumenty.Ja osobiście stosuję je już w swoim drugim moto i to nie ze względu na ich długowieczność ale niezawodność , szybsze wyrównanie pracy zimnego silnika , brak problemów z zalewaniem nawet po długim np. zimowym postoju.Każdy może stosować takie świece jakie woli - jeden woli zapłacić mniej i w razie problemów zmienić na nowe ale tanie - drugi woli zapłacić raz i zapomnieć co to problemy ze świecami.To się nazywa demokracja i niech każdy robi jak uważa ;p
|
Święta nie święta ale jeśli mi na normalnych odpala dobrze, szybko na zimnym wyrównuje obroty, pali mało, nie ma problemu, to co mnie ma przekonać do irydowych, wyższa cena i kolorowa reklama ? Nie jestem przeciwnikiem nowych i droższych rzeczy, które są lepsze, ale niestety, też czasami są dokładnie takie same jak tańsze, więc po co mam przepłacać ? :p
|
Osobiście w trampku jak i w afrykach nie stosowałem irydowych - bo na zwykłych dobrze mi śmiga - a nadwyżek kasy nie mam.
Ale że sa trwalsze - sam doświadczyłem. Miałem crossową Jawę 500 2t i motocykl ten bardzo sprężony i z bogato ustawioną mieszanką niszczył świece co góra 2 - 3 jazdy. Zreszta producent przewidział ten fakt i w celu zwiększenia niezawodności w czasie rajdu w głowicy były dwie świece - (jedna na zapas) i tylko fajke sie przekładało jak działająca świeca admówiła współpracy ( w póżniejszym modelu były dwie cewki i przełącznik -która świeca ma chodzić). Otóż problem PSUJĄCYCH SIE ŚWIEC ROZWIĄZAŁEM PRZEZ ZASTOSOWANIE UŻYWANEJ ŚWIECY PLATYNOWEJ Z SAMOCHODU OSOBOWEGO. |
ktoś wspomniał o wadach i zaletach świec irydowych, czy po za ceną są jakieś wady ?
|
Dziś założyłem Irydy. Wad nie stwierdzono narazie :)
|
No i ja założyłem irydy .
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 01:03. |