Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   Inne - dyskusja ogólna (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=248)
-   -   Triumph Tiger 800 XCX (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=41688)

nabrU 16.01.2022 18:21

Ja wiem, że tu strach się GS-em chwialić :) ale nic chyba nie pisałeś na ten temat. Dawaj foty itp :Thumbs_Up:

zimny 16.01.2022 21:47

Cytat:

Napisał nabrU (Post 764899)
Ja wiem, że tu strach się GS-em chwialić :) ale nic chyba nie pisałeś na ten temat. Dawaj foty itp :Thumbs_Up:

Nabru, no strach strach, dlatego cicho siedzę. Miałem kilka trampków i dwie Afryki kiedyś. Od paru lat na Suzuki głównie. Zawsze Japonia była a tu coś takiego. Sam nie dowierzam, że chwilę przed 40 na gejesie skończyłem :haha2: ale to nie był poryw emocji a raczej kalkulacja wad, zalet i oczekiwań. No i budżetu który na dobrą NAT nie pozwalał.

Pochwalę się w jakimś może osobnym wątku coby nie śmiecić.

matjas 16.01.2022 22:50

Zimny oficjalnie mogę przekazać ci pałeczkę robaków w dupsku. Miej se :D

zimny 16.01.2022 23:55

Cytat:

Napisał matjas (Post 764947)
Zimny oficjalnie mogę przekazać ci pałeczkę robaków w dupsku. Miej se :D

Heheheh, za Tobą nie nadążę Panie :D

poss'ter 17.01.2022 00:10

Cytat:

Napisał zimny (Post 764892)
za wyjątkiem debilnego wyłączania kierunków :)

Hahaha, trąbisz przy wyłączaniu kierunkowskazu? Ale przyzwyczaisz się szybko. Jak wrócisz na japoński system kierunkowskazów, to jest szansa że nawet zatęsknisz za gieesowym :vis:

mdxmd 17.01.2022 21:25

Cytat:

Napisał poss'ter (Post 764967)
Hahaha, trąbisz przy wyłączaniu kierunkowskazu? Ale przyzwyczaisz się szybko. Jak wrócisz na japoński system kierunkowskazów, to jest szansa że nawet zatęsknisz za gieesowym :vis:

mi też bardziej się podobał poprzedni system.... no ale stara wiara raczej już przykleiła dupsko i jej nie stracą a nowa jest pożądana więc to ukłon w ich stronę.

Za to w NAT umieszczenie przycisku klaksonu jest idealne na te wszystkie kraje gdzie się trąbi przy zmianie pasa, pozdrawia innych, wymusza przejazd itd...

zimny 17.01.2022 21:57

Cytat:

Napisał poss'ter (Post 764967)

Heh, z tym trąbieniem to ze 2 razy się zdarzyło, ale ja tylko trasę 200km jechałem jak moto prowadziłem od zakupu do domu :) Tu się szybko przyzwyczaję.

Nie mogę skumać tylko dlaczego zrobili wyłączanie kierunków pod prawym kciukiem jakoś tak dziwnie. Zauważyłem, że akurat wyłączanie kierunku wypada odruchowo przy jakiejś redukcji albo coś i trzeba się gimnastykować żeby i manetą kręcić i sięgać do tego wyłącznika. Ogarnie się to z pewnością, ale przy pierwszej jeździe było to dla mnie...debilne ;)
W zamian, to był pierwszy motocykl który fabrycznie, bez riserów, zmian kierownic, obniżeń setów, kombinacji z kanapą - podchodzi jakby był pode mnie uszyty. Także kierunki przeboleję :Thumbs_Up:

Przyzwyczajenia to druga natura człowieka jak to mówią. Dobra, koniec OT, wszak wątek Tajgera dotyczy który zacnym jest sprzętem jak najbardziej.

irekafrica 05.01.2023 16:15

Drodzy koledzy! Chcę się trochę pochwalić.Po roku czasu od mojego wpisu o planie na Triumpha -w końcu JEST! Ponad pół roku grubego szukania gdzie tylko można, tysiącach telefonów, pomysłów itp.Naprawdę lekko nie było,w końcu kupiłem na aukcji w USA.Nie myślałem że uda mi się kupić tak fajny,młody sprzęt.To Triumph Tiger 800 XCA czyli najlepiej doposażony z 2019roku z przebiegiem Uwaga 1540mil ! Jest po lekkim szlifie na prawej stronie. Zostało mi czekać cztery tygodnie aż dopłynie do Polski.Jak zobaczycie zdjęcia to ocenicie sami czy warto.

Melon 05.01.2023 16:22

Życzę co by zdjęcia dokładnie przedstawiały to co kupiłeś. :)

irekafrica 05.01.2023 17:15

Dzięki za życzenia, ale miałem ponad 50 szczegółowych zdjęć HD zanim podjąłem decyzje i dokładny opis.

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 10:01.