![]() |
poduszka powietrzna w RD04 nie jest AŻ tak istotna bo można sobie dopompować zawias i po bułach :D
m |
Ilość oleju wszędzie masz orientacyjną, liczy się poziom .
|
1 Załącznik(ów)
Takie coś zastałem w lagach.
W obu było po 650 ml oleju. Zalałem tyle samo i założyłem nowe springi. Ciśnienie było, ale minimalne, więc nie dopompowywałem. Przy skręcaniu musiałem nieco napiąć sprężyny. Przy rozkręcaniu były już luźne. |
1 Załącznik(ów)
Dzisiaj w końcu udało się znaleźć chwilę, żeby założyć na miejsce spowrotem kierownicę.
Jak wiadomo, każdy skomplikowany montaż wymaga trzech rąk, a każdy nieskomplikowany (jak ten) czterech. Info dla purystów - nie pamiętam do czego służy połowa sprzętu, który mam na pokładzie, ale przyznacie, że wygląda adwenczurowo (no może poza niedokręconą jeszcze kierownicą, której poziom powiązania z pojazdem jest na podobnym poziomie jak mój z umiejętnościami mechaniczno-jeździeckimi) |
weź to tak zostaw :D ponoć da się kierować motocyklem kolanami i naciskiem na podnóżki :D wymieniłeś olej to powinno wystarczyć - najważniejszy jest komfort :D
|
Pierwsze kilometry z nowymi sprężynami z przodu nawinięte.
Kurde, to jednak prawda, że do stopniowo zużywających się układów się przyzwyczajamy i nie widzimy problemu w ich upośledzonym działaniu. Teraz przód nie jest ciastowaty, nie dobija i przestał walczyć z tyłem na poprzecznych nierównościach. Pracuje gdy potrzeba i staje się fajnie twardy gdy konieczne. Zasadniczo nie wiem ile w tym zasługi progresu, a ile tego, że sprężyny są praktycznie nowe. (na pewno spora zasługa Matjasa, który mnie na nie namówił. Tak jak Ci pisałem - to był najlepszy zakup od czasu kupna czterech krat browara po 50 gr za butelkę, dlatego, że był deko po terminie) |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 10:16. |