Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   Trochę dalej (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=76)
-   -   Małolitrażowo. Bałkañskie Relikty 2022 (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=43680)

wolly 03.01.2023 21:56

Nieskromnie zapytam te 3KM dawały rade pod górę , czy musiałeś się nogą odpychać bo tam za płasko nie jest ;)

matjas 03.01.2023 23:13

Cytat:

Napisał wolly (Post 803810)
Nieskromnie zapytam te 3KM dawały rade pod górę , czy musiałeś się nogą odpychać bo tam za płasko nie jest ;)

Przecież pisał, że 1-2 było grane.

Nie wiem co ma tutaj do rzeczy słowo 'nieskromnie' :o

wolly 03.01.2023 23:19

Cytat:

Napisał matjas (Post 803816)
Przecież pisał, że 1-2 było grane.

Nie wiem co ma tutaj do rzeczy słowo 'nieskromnie' :o

3km widząc górkę się poci a co dopiero pagórki w Jugosławii a ze 1 i 2 było to było widać już dawno nawet na wyjeździe po PL w 20

NaczelnyFilozof 04.01.2023 18:02

2 Załącznik(ów)
Poranek. Jest słabe wifi to sprawdzam pogodę. Codziennie piszą ze od jutra słońce. A ranek wita mnie chmurami i przelotnym deszczem.

Z rana jeszcze dalsze suszenie nad kuchenką.

Załącznik 121218

Do basenu? Brrrrrr :D

Załącznik 121219

Dobra. Plan jest dzis dojechac do Konjc. Czyli lajtowo. 162 km. Bookooje nocleg na wieczór. W sumie dalem sobie w budzecie kempingi jak by były lub noclegi do 15 euro. No i na razie nigdzie nie było d rozej niz 15 euro.

Kropi deszczyk ale 162km to bez problemu powinienem zrobić...

NaczelnyFilozof 04.01.2023 18:12

Cytat:

Napisał wolly (Post 803810)

Tego typu motorek nadaje się tylko na drogi płaskie. Jedyna modyfikacja to tłok 72cm zamiast "piedziesiątki". Ale gaznik, kolektor, wydech jest "standardowy"
o małej srednicy przepływu. Co do prędkości. Dzięki duzym kołom, wąskiej oponie, czterobiegowej skrzyni na płaskiej drodze predkość 40 km/h jest w sam raz. Mówimy o realnej predkosci gps a nie wskazaniu licznika (kłamie 10%). Predkośc maksymalna bojowa (chwilowa) to 65km/h. Najwazniejsza rzecz która ratuje ten motorek przed "zakatowaniem" silnika to zaznaczone białą farbą trzy pozycje manetki gazu :D Minimum, 50% i 100% mocy. To jest chiński silnik na chińskich częściach :) Mozna mu zaufać pod warunkiem nie katowania. Dlatego górki i podjazdy to 2 bieg i 50% mocy na manetce. Trwa to wieeeeeeeki ale ufam ze silnik nie wybuchnie po drodze.

Melon 04.01.2023 18:31

Matjas zluzuj g...ie, Moly pisał zaczepnie żartobliwie. :)
Naczelny jesteś nie spotykanie spokojny człowiek z takimi prędkościami podróżując. :D

NaczelnyFilozof 04.01.2023 18:33

8 Załącznik(ów)
Spodnie i kurtka przeciwdeszczowa. Oczojebna kamizelka. I lecim. Kamizelka to podstawa. W Bośni gnają na złamanie karku, a to jedna z głównych dróg w kraju. Deszczyk kropi. CO jakis czas przerwa na herbatę na stacji paliw. No ale droga leci.

Załącznik 121220

Ma obiad rosół. Szybko i tanio :D

Załącznik 121221

Ale wypogadza się. Najpierw było za zimno a teraz za ciepło :)

Załącznik 121222

Załącznik 121223

Co do gratów. No to z przodu wiozę namiot, Marabut Poligon2. Maleńki kuferek z tyłu (pamieta jeszcze Transalpa ). Są dwie sakwy motocyklowe po bokach. Na kanapie przypięty podręczny mały plecak. No i tyle. :)

Konjc. Mała mieścina. Zwiedzanie później. Mądra nawigacja mapy,cz prowadzi tak do centrum ze mam jechac po schodach z pieszymi ;-)

W centrum szukam biura turystycznego. Dlaczego? Za miastem jest udostępniany do zwiedzania Bunkier Tito. I aby go zwiedzić trzeba dzień wczesniej kupić bilet i podać swoje dane. A robią to tylko w miejscowych agencjach turystycznych. W centrum bez problemu znajduje agencje i na jutro rano mam wejsciówke na zwiedzanie bunkra. Teraz tylko poszwędać się po miescie, fast food i mozna jechać na nocleg z bookingu.

Załącznik 121227

Golf II w Bosni bardzo dobrze się ma! Pełno tego.

Załącznik 121224

Skuter i motocykle mają maseczki na tablicach. Pełno tego!

Załącznik 121225

Załącznik 121226

Na nocleg sie trzeba trochę cofnąć przed miasto. Ale pojawia się problem. Bo nie znajduje mojego pensjonatu z bookingu. Nie mam internetu wiec nie mam dokładjej lokalizacji. Nawigacja z mapy.cz podaje jakąś dziwną lokalizaje. Zadnego szyldu. Nic. Niby jest jakis dom. Ale czy to to? Widzę jakas babke na placu i zagaduje. Tak. Nocleg mam u nich. Mam pokoj na parterze a oni mieszkają na piętrze. ..

Artek 04.01.2023 19:05

Cytat:

Napisał NaczelnyFilozof (Post 803918)
No ale droga leci.

Tego fajnego uczucia przemieszczania się w wakacyjnym, luzackim tempie doznałem zeszłego lata. U mnie było ciut szybciej na przelotach, bo średnia oscylowała wokół 45 km/h.

Czyta się i lekko zazdrości Bałkanów piździkiem:bow:

Ps Przez Ciebie znów przeglądałem ogłoszenia ANF i Adressa. Trza za ładna sztukę 2 koła euro położyć...

NaczelnyFilozof 04.01.2023 19:14

8 Załącznik(ów)
Nocleg? Pierwsza klasa. Nad zalewem. Przeszkadza tylko tranzytowa droga za płotem.

Załącznik 121228

Załącznik 121229

Poranek. Zakupy. I na bunkier. Bunkier jest kilkanascie kilometrow za miastem. Jest na terenie jednostki wojskowej. Kontrola biletów i czekanie az się zbierze grupa. Wejscie do bunkra przez "zwykły" budynek" :)

Załącznik 121230

Bunkier Tito. Tak to nazywają teraz. I tak. W PL nie mamy bunkrów takiej klasy. Kosztowało to 5 bln $ i budowali 26 lat :D Robią sie dwie grupki. 20 osob idzie z przwewodnikiem bosniackim a ja i para z Belgii idziemy z babką co oprowadza po angielsku. Bunkier urywa dupę. Nie dość ze kolosalny. To zachowany w super stanie. Kupa kasy poszła nie tyle na drązenie w skale, co na wyposazenie, prądnice, elektrownia, klimatyzacje, osusaszcze, aparatura komunikacjna, siec teleinformatyczna. Szaleństwo...

Załącznik 121231

Załącznik 121232

Załącznik 121233

Załącznik 121234

Załącznik 121235

qbaRD07 05.01.2023 11:55

Super, czekam na ciąg dalszy.

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 08:08.