![]() |
W motox.pl :). Blizne Jasieńskiego, czy jakoś tak dziwnie. Na przedłużeniu Górczewskiej, za Lazurową. Normalnie chcą 60pln od detalisty. Sympatyczne chłopaki.
|
Cytat:
Nasączałem sprayem po założeniu na siatkę Ja prałem ja już 3 razy - po jeżdżeniu po kałużach i przejechałem na niej ok 2 - 3tys km Jak Wieczny pisał 60 zł. Wieczny jak u Ciebie spalanie wygląda ?? - moja tam ok 6l/100km - ale podobnie było na papierowym |
Muszę przyznać że w Bąblowej 03 ładnie chodzi silniczek, może to ten filtr....
tak działa? |
U mnie spalanie rzędu 6-7, zależy czy kręcę do czerwonego czy do 5000rpm.
|
miały byś ssaki, a są gady i filtry :)
Wasilczuk- podłączyłeś się do oryginalnego air boxa i po po prosu zakleiłeś stare dziury? Nie spowodowało to różnicy w pracy silnika? :) |
ano właśnie takie komentarze też kiedyś były przytaczane. nikt na tym nie jeździł a już wymyślili, że tym można silnik zatrzeć/ przegrzać i w ogóle motor zardzewieje.
ja nie rozumiem jednego. jak ktoś wybrał africę to wie jakie ma osiągi. to stara konstrukcja i na dzisiejsze czasy mało atrakcyjna. co za różnica czy afryka po przeróbce straci dwa konie mechaniczne czy zacznie palić 0,0031 litra więcej? jak za słaba to nie ma co sie bawić w lepienie gówna tylko kupić lc8. nie rozumiem też pytań typu: "o ile wzrośnie moc i osiągi jak wymienię powietrze w kołach z zimowego na letnie?" albo:"czy lepiej dać z rana czy lepiej z wieczora?". kiedys bardzo rozbawił mnie temat białej plastikowej banieczki przy filtrze powietrza w04. po wnikliwej dyskusji okazało się że to jakiś tłumik szmerów czy turbulencji ;) a tak naprawdę to po co nam to wiedzieć? jest to jest. widocznie tak ma być. prosta biała plastikowa banieczka. jak nie wsadzimy tam pazurków to się sama z siebie nie popsuje. działa? - działa i nie wnikam. wracając do tematu. 1. przeróbka jest na bazie oryginalnego airboxa; 2. moja afryka paliła od 5 do ponad 10 litrów / 100 km; 3. nie odczułem żadnej różnicy. myślę, że większy wpływ na pracę silnika ma tjuningowy wydech. co druga afryka ma zmieniony komin a ciekawi mnie kto robił regulacje gaźników pod konkretny wydech. każdy się cieszy jak dzieciak bo mu ładnie V-ka popiarduje. |
Trzeba będzie założyć podforum dla takich tematów. Z selekcją uczestników.
|
Cytat:
|
Cytat:
My to wiemy, a większości się tylko wydaje, że wiedzą! Szkoda prądu na sranie po iglakach . |
Ostatni straszne nerwy są na forum. Mało osób pisze, a jak ktoś już się odezwie to wkurzony. :)
temat fajny- kontynuujmy :) |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 07:23. |