![]() |
trzeba się zastanowić komu zależy na kreowaniu tych motocykli do miana terenowych :D kilka procent ludzi go ogarnie w terenie a reszta będzie wspierać łańcuchy dostaw :)
|
Te same grupy społeczne, co duże SUV'u i jeszcze większe 4x4 wszelkiej maści, do jazdy na zakupy.
|
Niemniej jednak, przyznajmy - takie motocykle jak Tiger 800/900, GS, NAT - nawet jak bardziej stylizowane niż faktycznie wykorzystywane terenowo, są na ogół praktyczne i wygodne.
Miałem kiedyś koncepcję pt. skoro głównie po czarnym jeżdżę to kupię typowo szosowy motocykl, po co przepłacać. Kilka miesięcy wytrzymałem - Fazer 600. Jak dokupiłem trampka 600 mu do pary to potem chyba z 30km zrobiłem Fazerem i wszędzie jeździłem trampiszonem. Na dziś, jak siadłem na coś podobnego do Fazera to szukałem kierownicy powyżej szyby :) No nie dam razy się przestawić już, chyba że na chwilę. W sumie cieszyć się trzeba że teraz jest taki wybór tego typu motocykli. Można sobie do woli dobrać to co się podoba i pasuje. |
Prędkość nie duża ale cała siła zatrzymania motocykla i motocyklisty skupiła się na jednym punkcie - miejscu w którym pieniek trafił w moto. Z tego co widać, to jeszcze dodatkowo pieniek trafił dokładnie między gmole a silnik, nie było opcji ślizgnięcia się bokiem.
Można by przyczepić linkę do dowolnej części motocykla, drugi koniec do haka w ścianie, rozpędzić się do 20km/h i sprawdzić co puści - hak, linka, czy element motocykla. Prędkość nie duża, ale moto + kierownik to pewnie ze 250kg do zatrzymania w biegu, i widać, że facet nie hamował za wiele w momencie trafienia. |
Cytat:
|
1 Załącznik(ów)
Najważniejsze jest aby po wywrotce wstać o własnych siłach a motocykl doprowadzić do stanu używalności. Nie da się zabezpieczyć przed wszystkich, czasem wystarczy suma niefortunnych zdarzeń i mamy kłopot.
|
Cytat:
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 11:55. |