![]() |
Na taki ładny wałek to wrzuć ori zębatkę i będzie ok. Pan Honda zaleca klej? Rozumiem dla uratowanie skatowanego wałka można wkleić albo ostatecznie spawać. Zdrowia.
|
Cytat:
|
Na pewno mu nie zaszkodzisz możesz tylko pomóc.
|
2 Załącznik(ów)
Zębatka przyklejona 😁 czekamy teraz dwie doby. Nałożyłem na wałek między ząbki, trochę na zębatkę, wyszedł klej przodem także chyba operacja się uda.
|
Nagrałeś jaki nowa zębatka miała luz na wałku?
|
Cytat:
Kurde zapomniałem... Ale jak założyłem samą zębatkę, kręciłem nią. Nie zauważyłem luzu, jak założyłem zabezpieczenie bez podkładek luz był. Z podkładkami nie było już żadnego luzu. Zębatka sztywno siedziała. |
Co do smarowania łańcucha polecam hipol , na łańcuchu mam 60 tyskm.
|
Też smaruje oraz myje łańcuch hipolem.
|
Na szosę tak jak Dzieju mycie olejem, szmata i zielony motorex[smar do łańcucha]=600km następne smarowanie.
|
Cześć Wszystkim.
Mam szybkie pytanie, bo choć przeszukałem forum i posty dot. napędu to chciałem się jednak upewnić (a w serwisówce taż nie mogę znaleźć - chyba, że mi na oczy już padło). Ile zębów w oryginale (tak po wyjściu z fabryki) miały zębatki w RD07 oraz ile ogniw powinien mieć łańcuch napędowy? W poście 7Greg-a - https://africatwin.com.pl/showthread...ighlight=ogniw jest info że 16, 45 i 124 ogniwa. Czy potwierdzacie tą informację? Znalazłem takie info tylko w/w poście dlatego dopytuję dla pewności by mieć dodatkowe źródło dla potwierdzenia lub zaprzeczenia. Poza tym obecnie mam założony łańcuch 122 ogniwa i zębatkę tylną z 43 zębami stąd moje rozważania na ten temat. Z góry wielkie dzięki za pomoc i Wasze podpowiedzi. |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 04:04. |