![]() |
Cytat:
Przegrzanie panela zmniejsza wydajność i przyśpiesza zużycie tak jednych jak i drugich. |
Wg mnie jaki moduł wybierzesz Twoja sprawucha i będzie on bardziej wydajny lub mniej. Sterownik niezbędny + aku do potrzeb ale koniecznie przetwornica jak pisał kolega wyżej. Ja mam 2000W i załatwia tematy.
|
Cytat:
|
Nawet 2-3 cm luz spowoduje przepływ powietrza, czy to ci zwiększy drastycznie wysokość już sam musisz ocenić. Za to zamiast kleić większy panel wystarczy ciut mniejszy z wentylacją a uzysk podobny, to tylko porównanie.
Ale co tam dopiero dwa lata użytkuję elastyczny to się jeszcze nie znam i wielu użytkowników przez lata na jachtach też pewnie się ciągle uczy :) Ale decyzje podejmuje użytkownik , tak jak z kupowaniem kwasiaka zamiast zbudowania lipo4 , fabrycznie zamknięte z bmsem w środku drogo wychodzą. Powodzenia Jurku. |
Dobrze sie zastanow z tymi elastycznymi. Kilku moich znajomych musialo wydac pieniadze dwa razy. Jesli nie bedziesz mial duzego poboru pradu, to pomysl nad rozkladanym. Ladowanie akumulatora hoteloweg podczas jazdy mozesz ogarnac z alternatora i wiekszosc problemow bedziesz mial z glowy.
|
Dobra przekonaliście mnie :D
|
AI w teorii:
https://i.ibb.co/qJF9XD8/ww.png Hmm... To na sucho, w ciągu dnia robi jeszcze panel. Wady, zalety LiFePO4 i AGM są znane. Dlaczego nie kupić AGM? |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 08:23. |