![]() |
Dostałem ofertę na myjkę 25x40x50 cm,(50l) przetworniki 2x0.8kW, 35 kHz , grzałka 2kW cena około 10.000.
Czy to normalna cena za coś takiego czy raczej nie ? Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka |
Cytat:
|
Od nich mam ofertę :-) Myjka trochę większa i cena przez lata pewnie poszła w górę.
Jeśli od nich masz sprawdzoną to eksperymenty już były :-) i na mnie nie padnie. |
Ja sobie bardzo chwale i wykonanie maszyny i jej bezawaryjna prace i mila wspolprace. Maja tez duzy wybor chemii. Moge IS tylko polecic.
|
Cytat:
Coś tam czyści... Jeszcze dedykowanych płynów nie używałem. Trochę Ludwika i temperatury dawało radę. Możecie rozwinąć temat tych płynów? Do czego jaki i czy jest sens? Płyny są droższe od nowych gaźników do Rometa... ;) |
ja podobnie jak Ty - tylko alkalia i woda. plus temperatura. daje radę.
|
1 Załącznik(ów)
plyny tylko do alu - inne zaczerniaja
ja przez lata uzywalem TIP2 firmy Roklin z Lublina ale teraz sprzedaja tylko hurtowo. od kilku lat tego co na fotce, to koncentral 2-10%. temperatura 60-70C. |
1 Załącznik(ów)
ale innej firmy typowo do stali tez mam - jak szkoda brudzic roztwor do ALU.
pomylilem sie z plynem, firma ta sama, ma byc ULTRASONIC FLUSH ALU. jest stale na allegro i w wielu innych miejscach |
1 Załącznik(ów)
wpadło mi przypadkiem w rece wiec przetestowalem i rezultat jest bardzo OK. silny koncentrat srodka myjacego o odczynie nie zaczerniajacym aluminium i znalu. kosztuje ~25pln za litrowa butelke i zrobiłem z tego 30 litrow zupy do myjki. efekt tak jak wspomnialem bardzo zadawalajacy a marka do kupienia w kazdym sklepie auto-moto
K2 APC Strong Pro |
i co mówisz, że o wiele lepiej niż sama woda lub woda z 'Ludwikiem'? :D
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 04:17. |