![]() |
Cytat:
4,5 tys PLN poszło na sam± jazdę + noclegi + wyżywienie. Raczej oszczędzali¶my. Spanie w agroturystyce - bez napinki znaleĽli¶my nocleg w okolicach St. Moritz za 15 franiów od łba, każdy swój pokój (miejscowo¶ć Brail). W knajpach sporadycznie, i to spaghetti :). Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
Dwa lata temu zrobiłem solo podróż 7000km.
17 dni jazdy na mojej wspaniałej CB1100EX. WaWa=>DE=>Austria => Lichtenstein => Szwajcaria => Włochy => Monaco => Francja => Hiszpania =>Andora => Hiszpania => Francja => Belgia => Holandia => DE =>WaWa. 2 Noclegi w Hotelu po 50Euro (lało 3 dni w Italii). Reszta 15 noclegów namiot i camping. Niestety 0 noclegów na dziko. Ceny campingów 22euro - 10Euro.... najczę¶ciej 12-15Euro Autostrady we Francji .. nie wiem... nie wnikałem.. płaciłem rożnie. Żarcie ... głównie sklepy spożywcze i oczywi¶cie bezalkoholowo. Z mojego do¶wiadczenia wynika, że podróżowanie (na sknerusa) po europie zach to ¶redni dzienny budżet 250zł. Spalanie wyszło mi 4,5/100L Jak chodzisz po knajpach i korzystasz z życia to .. no limit. Kasę natomiast wydałem w Andorze bo tam sklep moto na każdej ulicy. Ceny s± OK więc kupiłem kask i buty przeciwdeszczowe. |
Wygrałe¶ złoty szpadel roku
Wysłane z mojego SM-A705FN przy użyciu Tapatalka |
Jak już temat wykopany - w tym roku objechalem Alpy szwajcarskie , francuskie i włoskie.
Mnóstwo miejsc do spania na dziko . Dużo ludzi z tego korzysta. Nikt sie nie czepia. Przez 14 dni - raz na campingu nad morzem. |
Czy te miejsca jako¶ oznaczone, czy na partyzanta? Pytam bo do Italii się wybieramy po kosztach ma być.
|
To raczej przyszłe lato ???. Piszemy o Alpach
- pelno strumieni Przy strumieniu polana na ktorej z reguly jest jeden czy dwa stoły z lawkami. Czesto też jakis wóz kempingowy - z reguly Francuz lub Włoch . Miejsca nie s± oznaczone. Większo¶ć stacji benzynowych - samoobslugowe. |
W tym roku zrobiłem w tydzień jakie¶ 3600km - spałem na kempingach. 15€ z reguły.
Nc spaliło 3.5l na setkę czyli wyszlo jakie¶ 670zet na wache. Żarcie… kto by miał na to czas :) |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 12:18. |