![]() |
Podos, nie wiem jak u Pastora, ale póki co reklamacji nie miałem na te kapcie, że komu coś źle się działo
Anakee owszem - jajowatych pare miałem T63 - odrywające się kostki TKC - również kostki odpadające Sirac - przednie (sztuk 3) miało bicie praktycznie niewyważalna Mitas E-09 - przerwana obręcz - przy zakładaniu pękła ... Wszystko piszę o ŚWIEŻYCH oponach Tym razem nie piszę aby je zachwalać, ale takie coś dzieje się w wielu oponach niestety :( |
No wiem, ale jakoś tylko tę relacje zapamietałem pewnie przez pryzmat autora. ;)
|
Cytat:
Reklamację nam uznano i wzieliśmy TKC w zamian ( chyba) Opona po 10 tys miała jeszcze przeszło 50% bieżnika ( kurewsko twarda) Była śliska a bliskowschodnich afaltach jak szlag. Nie była przeterminowana. E 09 na tył jest OK. Przód E09 szybko schodzi i źle trzyma na żwirkach, drobnych kamieniach, piaszczystym podłożu. Z uniwesalnych na wyprawę z wyższej pólki - Sahara 3, TKC Chodzi o motocykl wagi cięzkiej -XRV Heidenau miałem raz i nigdy więcej. Twarda,śliska , głośna |
Ale ja nie neguje tego faktu, że takie coś się dzieje, mówię tylko, że nie ma ideałów nawet w oponach z wysokiej półki.
Wiesz, biorąc mitasa wiem, czego "nie mogę" się po nim spodziewać. Tutaj najwyraźniej trzeba taką poprawkę na ContiEscape też przyjąć, chociaż niech wypowie się jeszcze ekipa co brała z forum te oponki. To będą też cenne opinie. Sprzedałem tego sporo, ale żadna nie wróciła - może tak jak Franz pisze, że będzie ciężko schodziła bo robi się twarda - jednakże w mojej opinii będzie to lepsza oponka niż Mitas - mogę się mylić - sam nie jeździłem na niej. |
A co szybciej się zużywa Sahara czy TKC ?
Albo inaczej kiedy z TKC robi sie slick :) |
Mój przód TKC, wyząbkowany, zaczął w najpłytszym miejscu licować ze znacznikiem głębokości. Trzeba wymienić. Zrobił z 18kkm. Tył wymieniłem po 8-9kkm ake miał jeszcze ze 3mm do znacznika.
|
Bierz Saharę
Mnie też TKC ząbkuje i nigdy jakoś do końca nie idzie bo nieprzyjemnie się jeździ. Z sahary dwa razy prawie slika zrobiłem ,ale było to było na wyjeżdzie. Nie ząbkowała ( fakt że był to F650 gs - zawiechy inne) |
|
Cytat:
|
Dzięki wszystkim za uwagi :)
Na ten sezon będzie Sahara .... |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 12:48. |