![]() |
Moje doswiadczenia ze Skandynawia mowia, ze tam wszystkie prognozy pogody mozna o kant d..y potluc. To ze w danym momencie gdzies tam pada, nie oznacza ze za pol godz nie bedzie bezchmurnego nieba i slonca. Tam sie jedzie bez wzgledu na aktualna pogode bo jutro moze byc zupelnie inaczej.
|
też tak mi się wydaje
w przyszłym roku planuję traskę od lofotów w dół - więcej kręcąc się bocznymi - więcej promów do fiordach itp oczywiście poprzez orły i trole dalej do Danii > mosty i dzida przez niemcownie do kraju może na lofotach będę miał więcej szczęścia - zobaczymy ;) |
Proponuje podczas podróży sprawdzać pogoda pod adresem www.yr.no
jest bardzo dokładna i rozpisana co do godziny. Co do tego że w ół godziny pogoda może się zminić diametralnie racja! Pozzdro |
Cytat:
|
Mylisz się :)
Norwedzy mają bardzo dokładne prognozy i to z bardzo dużą sprawdzalnością. Po za tym wifi jest juz w telefonach a internet w norwegi jest wszedzie bardzo czesto nie zabezpieczony :) Pozdro |
Cytat:
tak se ne da albo czekać w namiocie / pokoju na lepszy moment ? sam napisałeś, że się zmienić może w pół godziny co sam odczułem Cytat:
|
Nikt Ci nie mówi op czekaniu. Jak byś zagłebił się choć odrobine w temat to byś się dowiedział że bardzo często deszcz w norwegi można ominąć tylko trzeba wiedzieć gdzie o której godzinie on będzie i zaplanować podróż tak by nie moknąć bez potrzeby.
Dla mnie jest to już koniec tematu Pozdro |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 19:39. |