Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   Ciuch Afrykańczyka (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=130)
-   -   ciuchy dla malo zorientowanego w tryndach (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=6591)

Tymon 25.05.2010 17:48

Sorry, ze sie tak wtrącam do watku, ale mam pytanie - planuje zakup ubrania - spodnie, kurtka i upatrzylem sobie taki komplet...
- jestem napalony i zastanawiam sie czy słusznie...
kasy troche odłożyłem i wychodze z załozenia, że jak kupowac to coś porządnego....
spodnie, kurtka

PawelZDR 25.05.2010 19:07

W tej cenie można też Rukka Marco + spodnie Unit.

deftones 26.05.2010 11:34

Cytat:

Napisał TyMoN (Post 116822)
Sorry, ze sie tak wtrącam do watku, ale mam pytanie - planuje zakup ubrania - spodnie, kurtka i upatrzylem sobie taki komplet...
- jestem napalony i zastanawiam sie czy słusznie...
kasy troche odłożyłem i wychodze z załozenia, że jak kupowac to coś porządnego....
spodnie, kurtka

Tam chyba nie ma wypinanej membrany, więc trochę lipa moim zdaniem, ugotujesz się latem.

samul 28.05.2010 20:43

Dla milosnkow swojego logo ;), Rukka wypuscila serie taniego kompletnego wyposazenia. Ciuchy, kaski, ... Produkuje to, sadzac po wykonaniu, fabryka, ktora robi ich odzież robocza. Wlasciwie to ciuchy robocze o wygladzie ciuchow motocyklowych. Wcale nie twierdze, ze to gowno! Tylko jakby sie ktos natknal na ciuchy Rukka nowki za bardzo male pieniadze, nich je najpierw obejzy!

Za troche wrzuce zdjecia :)

Tymon 29.05.2010 15:42

Cytat:

Napisał deftones (Post 116959)
Tam chyba nie ma wypinanej membrany, więc trochę lipa moim zdaniem, ugotujesz się latem.

No ale w kurtce motocyklowej/spodniach się jeździ na moto - nie mam zamiaru w niej maszerować po górach/lasach ;)
Spodnie/kurtka maja wyjmowalna podpinką termiczną - jak będzie lato to to wypnę i powinno być chłodniej - poza tym planuję podróżować po Irlandii większość czasu a tu lata bywają chłodne ;)

teraz jeszcze moto i buciki i rekawice kupie i jestem gotów na :at:

bukowski 30.05.2010 15:04

Cale szczescie, ze poszedlem poprzymierzac, bo bym wtopil. Rozmiarowka to jakis f...koszmar.
Rukka unit - jakby kogos interesowalo - nie robi z sidi adventure.
Scott z gore z wypinana podszewka w zaden sposob nie pasuja na mnie - M są za dlugie, L za waskie.

bukowski 30.05.2010 16:11

a jeszcze jedno pytanie: oprocz portek w trase/teren potrzebuje jakies zwykle spodnie do miasta. wczoraj troche poogladalem roznych dzinsow/bojowek i nic mnie za kieszen nie zlapalo. Jak za kiepskie spodnie + kiepskie protektory na kolanach 350-450 zl to troche duzo.
w planach mam tez ortezy kolanowe. moze wiec zamiast kupowac beznadziejne teksasy czy bojowki "moto", kupie sobie porzadne, grube dzinsy i bede zakladal do nich ortezy na wierzch.
co szanowni sądzą?

podos 31.05.2010 10:50

Cytat:

Napisał sneer (Post 117555)
.
Rukka unit - jakby kogos interesowalo - nie robi z sidi adventure.
.

w jakim sensie? nogawki na wierzch nie wchodza?

bukowski 01.06.2010 00:03

Cytat:

Napisał podos (Post 117642)
w jakim sensie? nogawki na wierzch nie wchodza?

no. z 45 nie robi.
kupilem za 650 czy jakos tak halvarssonsy i daja rade. przy 15 stopniach pelen komfort termiczny, fajne otwierane wywietrzniki na udach, membrana z plastikowymi rajtkami daje rade - 300 km przyjechalem suchutki.

samul 01.06.2010 11:38

Cytat:

Napisał sneer (Post 117749)
no. z 45 nie robi.
...

:haha2:

ja tez nie rozumiem, co to znaczy "nie robi"

z innego pokolenia jestem, okolicy albo co :D

co masz na mysli? ciasne, krotkie, zimne ?

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 07:24.