![]() |
Cytat:
|
Edytowałem, dodałem kilka olejów i grupy.
Odrywasz mnie od pracy swoimi wymaganiami ;) Ogólnie szwajcarskie oleje Panolin są ogromnie ciekawe. Nie mam danych np. kanadyjskiego Petro-Kanady, włoskiej Selenii czy amerykańskiego Quaqer State (podobno znakomity). |
Cytat:
Tak z ciekawosci - poiterpretujcie parametry Shell Rimula (do diesli ciezarowych) Chlopaki to leją do KTM990 w stanach. I jest caly watek o tym na adv rider. Taka Ciekawosta. |
Cytat:
te PAO najbardziej by mi pasowały no i estry (ale to tylko dlatego ze Motula moja afra nie bierze nic) A w kwestii brania oleju to opowiem taką ciekawostkę. Swego czasu amerykańskie ciężarówki wojskowe zostały określone jako super łatwo serwisowalne na polu walki bo np. NIE TRZEBA WYMIENIAĆ OLEJU. Jak to chłopaki zrobili .. proste ... brały tyle że tylko się dolewało. Ale jakie skuteczne/proste - jak dla wojska:) |
Tak czy siak nikt nie jest w stanie powiezieć czytaj zalecić np.
Do Honda Africa Twin 750 z roku 1990 z przebiegiem 50 tysi lejemy taki śmaki lub inny. Taki Lajf z mojej strony nigdy nie naleje nigdzie Motula -bo się robi błoto i skrzynia chodzi jak w C330 lub Wladimircu. Teraz jadę na Repsolu od Puntka i skrzynia o wiele lepiej bangla a i silnik ciszej pracuje a mam do tego ucho jak J.U..n Pozdrawiam |
Też zalałem Repsol od Puntka i jest duża różnica w pracy skrzyni. Biegi wchodzą nieporównywalnie lepiej i ciszej.
|
Cytat:
|
2 Załącznik(ów)
Dla rozluźnienia tematu w kwestii oleju chciałem przedstawić mój najnowszy pomysł, szybka konserwacja kondona, kamery i kilku innych mniejszych gratów :(
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 04:31. |