Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   Umawianie i propozycje wyjazdów (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=71)
-   -   Mongolia 2011 (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=7741)

barman 28.10.2010 21:49

Jestem tu przykladem,ze jednak mozna z nowo poznanymi ludzmi zrobic taka traske:). Jeden kolega z forum, drugi z mojego miasta ale dopiero co poznany i bylo jak najbardziej ok. Plan co prawda zakladal powrot pociagiem, ale sie nie udalo i wracajac trzeba bylo robic po 1000 dziennie:) W sumie, jesli od razu bym wiedzial, ze pociag nie wypali pewnie bym nie jechal, a tak trza bylo jakos wrocic...

tomekc 28.10.2010 22:01

Cytat:

Napisał barman (Post 140623)
Jestem tu przykladem,ze jednak mozna z nowo poznanymi ludzmi zrobic taka traske:). Jeden kolega z forum, drugi z mojego miasta ale dopiero co poznany i bylo jak najbardziej ok. Plan co prawda zakladal powrot pociagiem, ale sie nie udalo i wracajac trzeba bylo robic po 1000 dziennie:) W sumie, jesli od razu bym wiedzial, ze pociag nie wypali pewnie bym nie jechal, a tak trza bylo jakos wrocic...

Pojechales motorkiem w z profilu? Tez posiadam taka bestie, mapisz pokrotce jak sobie motor poradzil, ile trasy stricte off-owej bylo jak z kapciami (bo to w bezdetkowkach przy braku cywilizacji troche lipa). Na nastepnysezon licze jednak przejechac cos wiecej po czarnym, moze sie jakas dluzsza trasa uda

PiotrW 28.10.2010 23:14

Trafiłem na ten wątek najpierw na adv ale widzę, że tutaj zainteresowanie tematem jest dużo większe. Ja na Mongolię 2011 piszę się w 100% bo planuję to od dawna w opcji solo lub w ekipie. Myślę, że co parametrów wyprawy możemy się dogadać, a brak wcześniejszej znajomości uczestników mi nie przeszkadza. Doświadczenia z podróżowania z ludźmi bez wcześniejszej znajomości mam generalnie pozytywne:Thumbs_Up:. Mam jeszcze kumpla na ten wypad, który robi wszystko aby pojechać, ale sprawa rozstrzygnie się w jego przypadku na przełomie roku.

bliźniak 29.10.2010 00:17

A ja mam takie pytanie: Jakie papiery są potrzebne na taki wyjazd?

Lupus 29.10.2010 00:46

Żółte, przede wszystkim

sebol 29.10.2010 10:32

Cytat:

Napisał blizniak79 (Post 140677)
A ja mam takie pytanie: Jakie papiery są potrzebne na taki wyjazd?

paszport :)

Wiza do :
Mongolia 60 euro
Rosja 137 zł.
Ukraina bez wizy

to tak na szybko zebrane. W przyszłym roku może się zmienić

Boski-Kolasek 29.10.2010 11:16

Witam.
Kolega Seba wiesz co ja to w sumie planowalem taka podroz na 2011 i w okolicach lipca, sierpnia razem z moja ladniejsza polowa. Powrot mialby byc koleja( tez miesiacplus minus)wiecej czasu chcielibysmy spedzic w Mongoli i okolicach Bajkalu wiec moze ewentualnie.... podobnie pojmuje Mongolie przestrzen i przeszlosc i jak najwiecej spokoju dookola!!!!! No i ponoc kazdy odkrywa swj wschod inaczej.
Doswiadczen z podrozy motocyklowych z nowymi ludzmi z nie ma zbyt wiele. Ognie to poczatkujacy moturzysta ze mnie hehe. Chociaz zdarzylo mi sie podrozowac raz i ostatni raz z kims nowo poznanym ale przeciez ludziom trzeba dawac szanse oczywiscie wiem, ze lepiej jest ich wczesniej poprobowac bo po chuj sie razem meczyc skoro nie musimy a wszystko to dobra wola,tolerancja i kompromisy.... a wszystko na miare naszych mozliwosci. Tak tez ewentualnie mozna by bylo podyskutowac..... no i koniecznie sie napic.
Pzdr

joker 31.10.2010 19:47

witam,co do wyjazdów z obcymi ludzmi,byłem na 5 wyjazdach wtym na trzech z osobami z forum i te wyjazdy były bardziej udane od tych drugich.raz moi kompani w chorwcjii (których znałem)nachlali sie i cały szczegółowy plan legl w gruzach i odłączyłem sie od nich w trzeci dzień.zawsze jest ryzyko ale wyjazd do mongolii to też RYZYKO i każdy dalszy wyjazd to ryzyko bez wzgledu na towarzystwo.ja byłem z Piranią na krymie i był dwa dni temu u mnie na flaszce a nie znałem go wcześniej,i był z nami Herni którego poznałem na majowym wyjeżdzie do albanii i myślimy o wspólnym wypadzie na 2011.powiem tylko że 500 km dziennie przez 4 tygodnie to sporo.ja jadąc na krym zrobiłem łącznie 4900 km w 9 dni więc śrenio ok 550 km dziennie i wiem co to znaczy jadąc po ukrainie,ale mam nadzieje że Ci sie uda i trzymam kciuki

sebol 01.11.2010 12:09

po przeczytaniu kliku postów i korespondencji na priv skłaniam się do wysyłki motocykli do Irkucka by tam rozpocząć wyprawę a całą drogę powrotną na kołach zrobić . Chyba , że koszty wysyłki będą za duże to będę myślał dalej .

Trafiłem na taką wyprawę chłopaków 2 śladami
http://dzicz.pl/mong08.php?lang=pl&idp=wyprawa&page=1

polecam jajcarsko zrobiony filmik . Trochę spory ( 268 MB ) ale warto obaczyć

tizar 01.11.2010 21:16

Witam jadąc do Mongolii przez Rosję robisz tranzyt czyli podróż zajmie ci w obie strony
15 dni na Mongolię zostaje ci 15 jeżeli nie będzie po drodze niespodzianek (deszcz,awaria,choroba,kac)
a 15 dni po Mongolii to też tranzyt.off.Wiec ta wysyłka to niezły pomysł.
A co do podróży z nowo poznanymi ludźmi to jak trafisz.Ja barmana nie znałem a było ok.

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 01:03.