![]() |
Cytat:
|
A jesli juz temat pomp to widziałem gdzies pompe mikuni od ST w AT. czy wystarczy zamienic pompy i podcisnienową mikuni podłączyć pod krućce gaznikowe czy jeszcze jakis inny patent?
|
wszystko jest na forum Scorpi, wykaż minimum wysiłku i nie zaśmiecaj wątku
|
Cytat:
|
Majki na pompie od kupna zrobiłem jakieś 3,5 km z tego połowa na jednym cylindrze bo były mocno zaawansowane inne usterki ... także nie porównam za bardzo :D ale masz racje - dzięki za info
|
Z moich doświadczeń - spadków mocy nie stwierdziłem, ale w okolicach 120 - 130 km/h zaczynała przerywać, bo grawitacja nie wyrabiała z doprowadzaniem paliwa.
|
Cytat:
|
Odkopuję temat. Jak to jest w RD07A? Czy to normalne, że bez pompy ledwo jedzie? Czy coś z moją sztuką jest nie tak? Ominąłem pompę, bo wygląda na to, że przestała działać, i udało się jakoś rozkręcić silnik do 50 km/h na drugim biegu, więcej może i by się dało, ale nie wiem jakim kosztem.
Czy na to mogło mieć wpływ ok 8 litrów paliwa w baku? Choć podejrzewam, że jeżeli byłoby za mało to w ogóle by nie jechała. Przez całe 6-8 kilometrów co przyszło mi tak jechać, silnik był jednakowo osłabiony. |
Przy ośmiu litrach dziwię się że w ogóle jechała, na bajpasie musisz trzymać jak najwięcej paliwa. Inie liczyć na ostre przyśpieszanie.
|
sam sobie w pewien sposob odpowiedziales na pytanie - prawdopodobnie niedomaga pompa. przy okazji jej naprawy przegladnij caly uklad paliwowy - wyjmij kranik i przeczysc slupek z sitkiem, wymien na nowy filtr paliwa. napraw pompe i wio...
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 09:27. |