Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   Kwestie różne, ale podróżne. (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=80)
-   -   Norwegia - manadaty mnie dogoniły (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=8689)

Misza 22.02.2011 14:47

Ja tam ufam na słowo swoim przyjaciołom ;)

7Greg 22.02.2011 14:51

bez napinki :D

ufam tylko sobie i swoim oczom :)

deptul 22.02.2011 14:58

Nie bardzo wiem o czym piszecie. Byłem, widziałem, podobało mi się, w tym roku też tam będę.

zbyszek_africa 22.02.2011 15:02

Jak nagra cię kamera 3x na tydzień w sklepie alkoholowym, to przychodzi pani psycholog i pyta czy nie masz problemów z alkoholem:mur: Na prowincji sami Norwegowie pędzą bimber (dopuszczalne na własne cele) i chleją to pomieszane z mocną kawą. Wali w dekiel totalnie (piją tylko w sobotę żeby mieć czas na wytrzeźwienie):)
Finowie na weekendowe wypady płyną do Kaliningradu żeby sie nawalic i skorzystać z najstarszego zawodu świata:)
pozdr.

deptul 22.02.2011 15:31

Tylko jak tak sobie porównuje tą złą i paskudną Skandynawię do naszej ukochanej ojczyzny to takie różne wątpliwości mnie nachodzą. Np co lepsze? Pani psycholog bo odwiedziłeś 3 raz sklep z alkoholem i państwo próbuje reagować czy wizyta policji, bo sąsiedzi wezwali jak kolo który pije od zawsze i napier..la konkubinę i co większe dziecko? I na tej wizycie rola naszego państwa się kończy w szeroko rozumianym temacie pomocy i leczenia uzależnień.

zbyszek_africa 22.02.2011 16:11

Cytat:

Napisał deptul (Post 161468)
Tylko jak tak sobie porównuje tą złą i paskudną Skandynawię do naszej ukochanej ojczyzny to takie różne wątpliwości mnie nachodzą. Np co lepsze? Pani psycholog bo odwiedziłeś 3 raz sklep z alkoholem i państwo próbuje reagować czy wizyta policji, bo sąsiedzi wezwali jak kolo który pije od zawsze i napier..la konkubinę i co większe dziecko? I na tej wizycie rola naszego państwa się kończy w szeroko rozumianym temacie pomocy i leczenia uzależnień.

Żeby to był komplet do Twojej wypowiedzi to trzeba jeszcze dodać:
cyt:
że napier..la konkubinę i co większe dziecko?....

chyba molestuje co większe dziecko...

Ale ja nie o tym tutaj, nie o problemach społecznych u nich i u nas.
Ani co lepsze czy gorsze. Za dużo oglądasz telewizji.

Wq... mnie wszędobylskie kamery, bramki, zarąbiste mandaty i totalny brak luzu. To jest pomoc państwa, czy zamordyzm?? To już u nas było za siermiężnego socjalizmu, wychyliłeś się to za mordę i do pierdla.

Nie chcę żeby ten wątek poszedł w politykę i socjal, to nie od tego forum. Bo skasują nas i bedą mieli racje.
Ja wolę kraje na wschód od nas, więcej życzliwości, mniej komercji, mozna trochę więcej nagiąć:)
pozdr.

Ola 22.02.2011 16:15

Cytat:

Napisał zbyszek_africa (Post 161475)
Nie chcę żeby ten wątek poszedł w politykę i socjal, to nie od tego forum. Bo skasują nas i bedą mieli racje.

:Thumbs_Up:

Dubel 22.02.2011 17:13

:D
Cytat:

Napisał 7Greg (Post 161452)
A kolega mojego kolegi, miał babcie, która znała pasterza i on miał owcę która się ruchała z psem :)
Tak słyszałem :D

:D:D:D:Thumbs_Up:

diverek 22.02.2011 20:08

Cytat:

Napisał dubel (Post 161369)
Zbyszku tu bezpieczniej jest się odlać w krzakach niż w Pl:vis:
Pozdro.

Ano niekoniecznie. Kumpela robiła doktorat na północy Norwegii. Przyjechało tam tez kilku stypendyst-ów/ek. Jedna Kanadyjka poszła sobie właśnie w krzaki i ... już nie wróciła. Misiu zapałał do niej miłością i ją, chciał zjeść. Dziewczę nie przeżyło...

Lepi 22.02.2011 20:12

U nas miś nie miałby szans ;)
Fakt, ze z ta prohibicją to jakieś przegięcie. Jak nam raz udało się kupić 12 browarów to okazało się ze 9 jest bezalkoholowych :mur:
A tubylcy mają jedne z najlepiej zaopatrzonych barków. A wiadomo, jak jest pod ręką to się chlapnie.

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 11:36.