Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   Ciuch Afrykańczyka (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=130)
-   -   Skompletowanie ubioru (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=8701)

Południowiec 23.02.2011 11:47

Ja używam revita do turystyki i tam się sprawdza super. Podpinka ocieplająca, membrana, wywietrzniki. Co kto lubi. Ja jestem bardzo potliwy, wywietrzniki działają fajnie, ale żebym był suchy to musiałbym w samym t-shircie jeździć. Membrany nie było mi dane sprawdzić, ale Deny mówi, że działa w pełni.
Ja mam 193 wzrostu i jeśli dobrze pamiętam to mam XL (ubranko schowane daleko). Mogłoby to być trochę dłuższe dla mnie. rozmiarówka revita jest dość szeroka, od XSów do XXLów short, regular i long. Więc powinno spasować. Trzeba zajechać do Pani Beatki przymierzyć, jak nie spasi, to może ściągnąć zanim nadejdzie sensowna pogoda.

Szerokości :at:

oskar_z 23.02.2011 12:02

Południowiec jeśli będziesz miał chwile to sprawdź jaki masz rozmiar kurtki. Jestem podobnego wzrostu i szykowałem si,e na XXL. A shorty i longi to chyba tylko spodnie. Pozdrawiam
Motomysza napisz coś o tej zbroi (rozmiar, stan ogólny i ile chciałbys za nią).

puszek 23.02.2011 12:35

Cytat:

Napisał MOTOMYSZA (Post 161672)
Cześć MCGREGOR.
Tak jak chłopaki piszą, kup sobie dobry nowy kask i buciory, a resztę może na początek z używek. Napisz jakiej jesteś postury (patyczak,king size czy też bigbalabum:D i czy S,M,L,XL lub XXL) a na pewno coś tam się znajdzie u każdego. Ja sam mam kilka rzeczy które się powiedzmy zdublowały w komplecie mojego ubioru motocyklowego i leżą niepotrzebnie i miejsce w szafie zajmują( nowa kominiarka Scotta, jakieś grube zimowe rękawice Scotta, kurtka+spodnie po mojej EX,zbroja Axo EVO i jeszcze parę innych).
Więc dawaj info jakim jesteś dużym chłopcem i coś tam w całej Polsce się znajdzie dla Ciebie.
Pozdrófko:)
ps Jak sobie przypomnę jak kiedyś tam, lata temu wstecz, gdy zaczynałem przygodę z moto-enduro i moto na poważnie w ogóle, w jakich ciuchach a właściwie szmatach jeździłem nie mających nic wspólnego z motocyklizmem tylko zwykłych warstwach "na cebulę":o , to łza się w oku kręci.
Ale nigdy nie zapomnę tego uczucia gdy jechałem kupić pierwsze MOTO, swoją Super Tereskę 750 (YAMYCHA =motocykl dla SUPER PENERA) do Płocka z kumplem na jego Afri03 jako pasażer a wracałem już na moto. Jedna z największych radości życia! Niezapomniane!! Cudowne, mistyczne uczucie!!!
Pamiętam, jak jechałem pierwsze kilometry i jak nie mogłem się powstrzymać, żeby się nie śmiać tylko skupić na jeździe.
!!!!!GDYBY NIE USZY, TO ŚMIAŁBYM SIĘ NAOKOŁO GŁOWY :D !!!!!
Ależ się rozmarzyłem teraz.

Wszystkim "Nowym", co kupili właśnie swoje pierwsze moto w życiu, życzę 100000000000000 km bezpiecznego :at:.
No i nie znikającego uśmiechu na gębie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kurna, normalnie się:at: rozczuliłem

mcgregor 23.02.2011 17:57

MOTOMYSZA,

Moj rozmiar to raczej L,
182 cm wzrostu,
84 kg wagi,
Glowa srednia L :)

MOTOMYSZA 23.02.2011 18:44

Zbroja AXO Rozmiar "L" (mój wzrost 194cm i 95 w pasie i jest powiedzmy b. dobrze dopasowana:D), kolor czerwono/czarna, stan 4+, 2letnia. Jak ktoś zainteresowany to mogę fotki zrobić (ale dopiero jutro, bo dziś sufit w pokoju maluję :)) Za zbroję chcę 400zł.
Pozdrwódeczka dla Wsjech!

zimny 24.02.2011 15:49

To i ja dorzucę coś od siebie. Jeżdzę w komplecie Modeki - kurtka Silas, spodnie Ottawa, buty Monza. Kask Caberg V2R. Wszystko zakupiłem w jednym z warszawskich sklepów. Moje spostrzeżenia - jeżdżę turystycznie i po mieście (dojazdy do pracy) - drugi raz absolutnie nie kupiłbym ciuchów bez wypinanej membrany. Latem w powyższym zestawie ciężko wytrzymać. Na jazdę po mieście musiałem kupić sobie typowo letnią kurtkę z mesh i jeansy na moto. Co do butów - byłyby ok, gdyby membrana była szczelna. Tak więc:
1. Położyłbym główny nacisk na przyzwoity kask i dobre buty
2. Ciuchy z wypinaną membraną lub wogóle bez - zgodnie z radą podosa

Mowa o ciuchach do turystyki, na enduro się nie wypowiadam bo się nie znam(jeszcze :-) ). Myślę obecnie o zmianie kurtki i spodni - bo nie bardzo wyobrażam sobie zwiedzanie np. południa Europy bez opcji wypięcia membran :-)

Pozdrawiam
zimny

mcgregor 24.02.2011 21:25

Dzięki za sugestie, nie ukrywam, bardzo pomocne

Zimny, jakiś konkretny sklep polecasz w Wawie?

Rodezjan 24.02.2011 22:47

A może taka kurtka
http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=8537

zimny 25.02.2011 00:00

MCGREGOR ja kupowałem w sklepie Yamahy na Targowej (chyba Moto-Styl), ceny przy zakupie kompletu dla mnie i dla żony były całkiem OK. Jestem ogólnie zadowolony, często wracam do tego sklepu.

Jeśli będziesz miał ochotę - pracuję w centrum warszawy i jak tylko sezon nastanie będę dojeżdżał na moto. Więc możemy się zgadać na priv, obadałbyś taki komplet organoleptycznie aby mieć rozeznanie co i jak. Ew. w sklepie możesz napewno przymierzyć się do różnych kurtek i spodni.

Pozdrawiam
zimny

remol 25.02.2011 00:02

cyt.:
Ale nigdy nie zapomnę tego uczucia gdy jechałem kupić pierwsze MOTO, swoją Super Tereskę 750 (YAMYCHA =motocykl dla SUPER PENERA)

Wszystkim "Nowym", co kupili właśnie swoje pierwsze moto w życiu, życzę 100000000000000 km bezpiecznego :at:.
No i nie znikającego uśmiechu na gębie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!![/QUOTE]

i oby to nie była Super Tenera bo będzie uśmiech penera jak to kolega pura nazywa....szkoda słów na komentarz, ale się nie powstrzymałem :Thumbs_Down:

Propo ciuchów pojawiła się ciekawa oferta Akito http://allegro.pl/spodnie-akito-desert-i1472155170.html
tylko nie wiem, czy wypada jeździć w nich na Afri....
pozdrawiam

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 07:06.