![]() |
Cytat:
:fool2: |
Cytat:
Amen :D;) |
Dlaczego szczękowiec NIE ? Otóż : wszystko przemawiałoby w moim przypadku ,że byłoby to idealne rozwiązanie - noszę okulary /jak upierdiwe jest to na moto wiedzą tylko okularnicy/ , nie lubie zdejmować kasku aby zapytać o drogę , duże pole widzenia , można się napić w kasku i szybko opluć przeciwnika . Naczytałem się pozytywnych opinii , wyskrobałem zaskórniaki , omamiłem rodzinę i zanabyłem Szubrawca C2 . Kask ten ma moim zdaniem super szybę i koniec zalet .Jest ciężki , głośny , blenda szybko się porysowała i coś w nim zaczęło trzeszczeć . Potwierdziły się opinie tych znajomych , którzy zdecydowanie odradzali szczękowca . Sądziłem , że może to tylko Szubrawiec tak ma . Shoie - moje najlepsze doświadczenia z tą firmą się wiązały . Przepytałem sprzedawców , zanudzałem speców których opinie cenię sobie i w większości wypadków usłyszałm : " daj sobie spokój ze szczękami " . Używam kilku kasków - integral , Jet , ala do Afri najbardziej pasuje mi Arai Tour / pomimo braku pinlocka / . Obecnie zastanawiałbym się nad Shoie Hornet , ale szczękowca juz NIE - zawsze będzie cięższy , głośniejszy . Ponadto bardzo cenię sobie daszek w kasku przy jeżdzie moto typu enduro oczywiście /pozycja/. Jest to moja prywatna , subiektywna opinia , ale wolno mi mieć taką i dlatego szczętowcom NIE !!
|
Cytat:
|
Cytat:
normalnie, ebay.co.uk miliony ogloszen w tej samej cenie |
Aha, OK jebaj oglądam od czasu do czasu. Ale znalazłem sklep gdzie jest taniej niż na jebaju. I to jest sklep co się na jebaju również wystawia i mają tam wyższe ceny niż w sklepie.
|
a ja nabylem dzisiaj N103 :)
porównywałem w ręku i na głowie z Mathisse RS i SV55 - bezapelacyjnie nolan wygrał. macalem tez N52 (typowy cross), kurde, jakie to leciutkie było. dobrze wykonczony. takze dzisiaj troche lepetyna kaskow naprzymierzala i wybrala zdecydowanie Nolana N103 :) |
Dokup do N103 orginalne NCom glosniki i bedziesz miec Hi Fi muzyczka w kasku (jak sie nie myle placilem za nie 69 Euro czy cos w tym stylu.)
No i zaraz wywal Antifoga bo ci porysuje szyba- ja przejechalem 8000km i go wywalilem nity pozostaly w otworach jakby co. http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=635 |
hmm, az tak zle z tym antifogiem jest?
poslucham i odczepie od razu to a ncom to bede sukcesywnie dokupował, na pierwszy ogien idą słuchawki a potem zestaw kablowy do komorki |
Tu moj test Nolana : http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=635
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 08:31. |