Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   Imprezy forum AT i zloty ogólne (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=13)
-   -   Jasna Góra 2011 (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=9107)

Rychu72 18.04.2011 15:43

Widzę, że nie jestem osamotniony w swoich odczuciach.

barteekgo 18.04.2011 16:30

byłem pierwszy i ostatni raz; boje się w Święta pójść do Kościoła (chociaż nie wiem czy juz przez małe k ni trzeba pisać);
ale krzyży było mało ;)

Miszel 18.04.2011 16:41

Aż z ciekawości zerknąłem na relacje z tego zlotu. To był przecież ks. Małkowski - gość od intronizacji Chrystusa Króla na tron Polski! Kiedys jego zwierzchnicy starali się trzymać go z daleka od ludzi. Ale chyba coś się zmieniło.....
Współczuje słuchaczom.
Zdrówko,
Miszel

Południowiec 18.04.2011 17:39

Byłem, widziałem i takie same mam odczucia. Ale głównie pojechałem się spotkać ze znajomymi. Polityka dobija. Swój cel osiągnąłem i mi się podobało. I pojadę za rok też. Do znajomych.

Szerokości :at:

viadroman 18.04.2011 19:07

ŻENADA, czasami to się zastanawiałem, czy to nie Jarek do nas gada. Ja jestem z tych tzw. "kościelnych", ale to co było wczoraj na Gwiaździstym to jakaś masakra. Przyjeżdża kilkadziesiąt tysięcy osób raczej młodych duchem, a traktowani są jak mohery. Przyznam, że momentami wałczyłem z sobą, aby tego pesudo księdza nie wygwizdać

Cwiru 19.04.2011 00:49

A mnie się podobało! Przyjechaliśmy w 4 :at: na miejsce o 10, pokręciliśmy się, porobiliśmy fotki, znaleźliśmy kilka bratnich sprzętów :at: i jak na szatanów przystało :rules::rules: przed mszą o 12 byliśmy już w drodze na jurajskie zakręty. Był ogień:D Resztę dnia spędziliśmy w skałkach:)

ATomek 20.04.2011 00:02

Zapraszałem, to i od siebie coś napiszę. Nie o polityce, bo na tym się nie znam i nie jestem księdzem :)
Jak dla mnie, to jedno z najlepszych spotkań w Częstochowie a jestem tam od pierwszego w 2004. Myślę, że coraz lepiej organizowane mimo rosnącej liczby uczestników (ok 30tys motocykli) i jak by tego nie oceniać to największy w Europie zlot motocyklowy. Nadal bez komercji.
Wielu jest niezadowolonych, bo kazanie nie takie, jakby jechało się tam dla kazania.
Krążą już legendy o tym, co powiedział ks. Małkowski. Przecież to socjolog o stałych poglądach a nie ksiądz z "Plebanii". Dla zainteresowanych, w całości:http://www.youtube.com/watch?v=JR760...eature=related

Niestety formuła zlotu nie zmienia się od lat i nie zmieni. Nadal będzie w tym samym cieniu klasztoru. Nie sądzę, że za rok usłyszymy ciekawe kazanie o motocyklach, opowieść o motocyklowej wyprawie, czy nagle pojawią się hostessy :)

Cieszę się ze spotkania z innymi Czarnuchami (nie mam na myśli księży :)).
To jeden z celów przyjazdu. Każdy ma własne.

Ktoś zawiedziony pytał, czemu tym razem nie poświęcili motocykli? Ano z tej prostej przyczyny, że wielu wyjeżdża już przed zakończeniem mszy, tarasując przejazd i ksiądz z kropidłem w rusku z koszem nie ma szans.

W imieniu organizatora zlotu bardzo dziękuję wszystkim (również niezadowolonym), którzy przyjechali do Częstochowy na radosne rozpoczęcie sezonu. Wydaje mi się, że jedziemy tam przede wszystkim we własnej sprawie.

A.Twin 20.04.2011 00:19

Popieram, każdy ze swoją sprawą (zwaną też intencją) jedzie.
Poza tym dojazd na błonia pod Jasną Górę, to idealny test czujnika wentylatora na rozpoczęcie sezonu :D.
Byłem, będę.

Daddy 20.04.2011 01:09

Cytat:

Napisał Dr A.Twin (Post 173081)
Poza tym dojazd na błonia pod Jasną Górę, to idealny test czujnika wentylatora na rozpoczęcie sezonu :D.
Byłem, będę.

Oraz sprzęgła:D.
Byłem trzeci raz i na następny zlot na pewno przyjadę.

wasilczuk 20.04.2011 01:13

Nie byłem nigdy na tym zlocie i raczej się nie wybieram. Chciałbym wypowiedzieć się na temat krytycznych opinii. Nie tak dawno (25 lat temu) ks. Jerzy Popiełuszko też robił politykę z ambony i to się ludziom podobało. To samo robił Kard. Wyszyński i Jan Paweł II.
Co się zmieniło? Odpowiedzcie sobie sami.

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 06:18.