![]() |
Tak, prędkość ma spore znaczenie w przypadku kostki.
|
Cytat:
:haha2::haha2::haha2: |
Cytat:
Cytat:
Podstawowa sprawa - opór powietrza rośnie kwadratowo, a nie liniowo. Do tego dochodzi poślizg koła (gdzieś czytałem a'propos bicia rekordów prędkości że koło kręci się do kilkudziesięciu % szybciej niż wynikałoby to z prędkości pojazdu). I nie dość że fizyka zjada nam opony to jeszcze doi ze zbiornika paliwa. Jedyna opcja która mi przychodzi do glowy to wieszać fizyków aż odwołają niewygodne prawa fizyki ;) |
zacznijmy od tego co grawitacje wymyślił, to by ułatwiło sprawę i z paliwem i ze ścieraniem opon :D
|
Ja już dziękuję za porady. TKC80 zamówione.
Na koniec jeszcze jedno: ciśnienie ładować do nich takie jak chcą w instrukcji, czy kostka ma inne wymagania? |
Cytat:
|
Ewentualnie na tył trochę więcej jak się będziesz gdzieś załadowany wybierał na asfaltowy wyjazd.
|
Newrom,
Co racja, to racja, dobrze by było trochę zmodyfikować niektóre kwestie. Z samej zależności pomiędzy prędkością liniową, a prędkością kątową nie wyniknie dwukrotne zużycie opony, stąd wniosek, gęstość powietrza powinna zostać zmieniona byśmy mogli przyspieszać szybciej, nie martwić się o spalanie i eksploatacje sprzętów w tak dużym stopniu:) |
Cytat:
BTW. Czy znajdzie się taki, który w trosce o opony nie przekracza 100km/h, flaszkje stawiam. :haha2: |
to ja dobrego Jasia Wędrowniczka chce bo ja nie przekraczam
bo nie mam motoru :D |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 02:22. |