![]() |
Być może mam jedyną prostą AT na forum :)
Nigdy wcześniej nie słyszalem o tym problemie, a tym bardziej nie mialem z nim do czynienia. Być może uprawiam za lekki off. Sam nie wiem. |
no to teraz już wiesz, że się oszczędzasz w terenie ;)
|
Cytat:
Ja się tam nie znam ale daleki jestem od stwierdzenia że Japończycy zaprojektowali błotnik tak żeby zaczepiał. |
Cytat:
Kiedy w Pamirze 3 razy o mało się nie wypier... przez błotnik pod płytą, przemyślenia o sensowności cięcia pozostawiłem sobie na lepsze czasy ;) Myślałem, że to przez pęknięcie mocowania z boku błotnika ale skoro mówicie coś o lagach i ciśnieniu to sprawdzę se to :) |
haczenie błotnika o płytę jest niewytłumczalne i nie ma co szukać dzwonów itd. Bodaj podos w tym miejscu haczenia wklepał płytę gumowym młotkiem. W mojej afri błotnik był już obcięty jak kupiłem. Wykonano to bardzo niestarannie i pewnie w plenerze bo przednia część błotnika była wytarta od środka prawie na wylot przez oponę. Teraz mam błotnik od pomarańczowej zarazy. Na połamane uszka od mocowania błotnika najprostszym patentem jaki wymyślilem i zdawał egzamin było wtopienie w nie gorącego drucika- trzymało.
|
W dwóch siódemkach sie z takim zaczepianiem spotkałem - w jednej ewidentnie były krzywe lagi. W drugiej niby wszystko było proste, ale po pomiarach wyszło ze ma za krótki rozstaw osi o prawie 4 cm :)
Po wyprostowaniu ramy przestało zaczepiać. Cud normalnie :) Zdrowia :hello: |
poza "krzywiznami" powodem sa wyrobione uszka plazdiczane błotnika pozwalające na jego ruch lub/i nieoryginalne śruby (bez kryzy) pozwalajace na taki ruch.
Młotek gumowy też pomógł. Błotnik mam dalej nieobcięty. No ale jak motor głownie stoi w garazu to sie błotnik niezahacza he he he. |
I bez tego wiem że mam krzywą ramę :p
No ale ja nie mam w ogóle błotnika :p |
Nie marudź, jutro będziesz miał. :p
A jak miałeś to się podwiesiłeś w Kwidzynie ładnie. ;) |
Czyli mamy koeljny podpunkt do sprawdzenia przy kupnie AT.
Obcięty blotnik = przygoda :) |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 09:27. |