![]() |
Panowie a ktoś sie spotkał może z takim problemem?? Jak naciskam SToP to zaczyna mocniej swiecic podswieltenie tablicy rej. czy to normalne?? czy sie robi jakas zwara.
|
Cytat:
|
tablica jest podświetlana tymi samymi żarówkami... od dołu jest tylko przezroczysty fragment klosza...
|
aha dzieki nie było tematu :)
|
Nawiązując do powyższego, wszystkie prądy są tzn. światła świecą oprócz stopu, który nie świeci naciskając nożny czy też ręczny hamulec, jedyne co udało mi się sprawdzić to zgodnie z wyszukaną na forum podpowiedzią tj. wypięcie dwóch czarnych kabelków z czujnika przy kierownicy i zwarcie ich co spowodowało zaświecenie stopu, a tak po za tym to może ma ktoś jakiś pomysł o co kaman ?
|
No tak jak prąd jest po zwarciu pinów od kostki, to zdemontuj tą kostkę i rozbierz. W środku będziesz miał zaśniedziałe styki. Oczyszczenie ich pomoże. A nożny to pewnie wyciągnięta sprężyna.
|
Z tego co piszesz to co najmniej czujnik przy klamce masz zepsuty. Weź go na wzór i dobierz taki w sklepie z częściami do chińskich skuterów. Tył może też być skopany, ale najpierw namierz czujnik i pociągnij za "wodzik", może to kwestia regulacji i dźwignia hamulca tylnego za mało go wyciąga.
|
Dzięki ! Sprawdzę zobaczymy ....
|
Faktycznie , jak się pociągnie mocniej ręką za wodzik od tylnego czujnika stopu to żarówka się zaświeca , a co do przedniego to nie zwróciłem uwagi ale musiał być już wcześniej uwalony .....
|
Wątek trochę odgrzewany, ale w sumie po co zakładać nowy, skoro pytanie w temacie :)
Czy ktoś obyty w różnicach pomiędzy AT650/750 i TA600 jest w stanie powiedzieć, czy tylne wyłączniki światła stop i zastosowane sprężyny łączące wyłącznik z dźwignią hamulca różnią się między sobą w wymienionych motocyklach? Zasadniczo poszukuję sprężyny do RD03, albo i całego, sprawnego wyłącznika bo dorabiane/dobierane nie robią roboty i chcę wiedzieć, czy muszę szukać konkretnie do AT650. Mój wyłącznik działa, suwak po wyczyszczeniu i przesmarowaniu swobodnie daje się poruszać ręka bez wyczuwalnych zacięć, jednak zakres jego ruchu po naciśnięciu dźwigni hamulca jest tak niewielki, że mimo regulacji, albo w ogóle nie włącza światła, albo stop swieci przez cały czas ;) Problemu upatruję w sprężynie, jednak pewnie nie od rzeczy będzie wymienić cały automat bo był męczony różnymi, samorobnymi cięgnami i odnoszę wrażenie, ze wewnętrzna sprężyna wyłącznika tez nie do końca radzi sobie z wciąganiem suwaka do obudowy. Ile można pisać o sprężynie... ;) Będę wdzięczny za info. _____________________________________________ Naprawdę nikt nic w temacie...? Nie ma nikt możliwości porównania? To może byłby ktoś w stanie podesłać zdjęcie czujnika ze sprężyną z któregoś z wymienionych motocykli, albo jeszcze lepiej długość sprężyny? Ja u siebie miałem kawałek wyciągniętego drutu, wiec niespecjalnie mam się do czego odnieść. No chyba, że ktoś ma na zbyciu sprawny czujnik ze sprężyną do RD03. Wtedy odpowiedź na pytanie o różnice nie będzie już dla mnie miała większego znaczenia... ;) |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 08:00. |