![]() |
Ale trzeba kupić, czy tak jak do 3.5t można wszystko ominąć? Jak jechałem sprinterem bez przyczepki, to olałem wszystkie winienty. Nie chcę jechać autostradą.
|
:Thumbs_Up:
Opłatą objęte są tylko wybrane drogi. Najłatwiej jest w GPS ustawić funkcję "omijaj płatne". Wtedy jest i ciekawiej i ładniej. Z drugiej strony, zdaje się ze na samochód można wykupić nawet na jeden dzień a na motocykl najkrócej na siedem. |
Od 1.01.2015 narobili zmian. Znalazłem coś takiego http://www.nemzetiutdij.hu/root/shared/languages/pl.pdf I zgłupiałem jeszcze bardziej. Mój bus to D1, czy D2?
|
Dobra, jest jeszcze to http://www.toll-charge.hu/Road-netwo...G.jpg?20150202 Jadąc tak (klik) nie wjeżdżam na żadną płatną, czyli olać system :D
|
No narobili zmian. Jak Ktoś pojedzie na starych mapach to się zdziwi. Bo były bezpłatne obwodnice miast autostradowe, a teraz trzeba mieć na nie winietkę...
|
Z tego co kojarzę, to oni jakoś tam oznaczają te płatne. Ale czasami jest problem z wycofem, raz się tak władowałem na moto i przejechałem mały odcinek. Mandat nie przyszedł, po miesiącu znowu przejeżdżałem i na granicy mnie nie haltnęli, czyli się upiekło (mam nadzieję).
|
Mam pytanie o płatne drogi na węgrzech chodzi o obwodnice Miszkolca potem na autostrade M3 na Debreczyn a potem na przejście z rumunio na Orade czy musze wykupić winete? Jade motocyklem.
|
Można ominąć obwodnice Miszkolca i do Oradei dojechać bocznymi całkiem fajnymi drogami. Więc nie widzę potrzeby pakować się na drogi płatne u Madziarów. Chyba że ktoś chce.
|
Tak wszystko się zgadza ale nie jade sam jadzie też R1 i inne tego typu.Ja to chciałem jechać przez Ukraine ,ale zostałem sam na polu z tym pomysłem.
|
Ale te drogi boczne są asfaltowe i to w całkiem dobrym stanie, więc luzik. Niema co płacić za kilka km. A jak chcą koniecznie przycisnąć na autostradzie, gdzie nonstop kręci się nieoznakowany, to niech jadą, a ty jedź po swojemu i się spotkacie na granicy ;)
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 12:00. |