Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   Kaski (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=128)
-   -   Kask enduro z szybą do 600 PLN - opinie, wnioski? (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=10524)

Sub 02.02.2012 13:56

http://images.denniswinter.com/image...1-56089100.jpg
Za 2 tygodnie rusza ich sklep internetowy. Aktualnie mają wersję w kolorze czarnym, niebawem mają też mieć w białym...
Może ktoś ma po drodze i podjechałby zobaczyć co to warte...?

Moto Ars

Spółdzielców 31D ( teren Cemotu)
Mierzyn - Szczecin

KML 02.02.2012 19:32

Cytat:

Napisał ArturS (Post 219296)
A już tak się na Trakkera napaliłem :Sarcastic: A cudowne folie, jak np FogCity, nadają się do takich kasków, czy wizjer jest do tego za duży? :confused:

Ja próbowałem założyć FogCity do AX8 - nie dało się , szyba jest wygięta jakby w dwóch płaszczyznach i na dodatek zwęża w taki stożek.
Pod folią powstawały na brzegach duże pęcherze powietrza, nie dało się nakleić jest tak aby przylegała dokładnie do szyby.

KML 22.02.2012 21:57

Nitro , chyba coś nowego.

http://moto.allegro.pl/nitro-mx450-x...113967629.html

Ronin 23.02.2012 12:16

Wygląda na to, że kiedyś wszyscy producenci celowali w szczękowce z blendą, a teraz mamy modę na kaski "dual".
Dobrze :D będzie w czym wybrać ;)

KML 14.04.2012 11:15

Biały Acerbis
http://moto.allegro.pl/kask-offroad-...274882194.html

Sub 14.04.2012 14:46

Pomacam białego Acerbisa za tydzień...
A tymczasem kolejny wynalazek z tej półki cenowej: NOX N731

http://moto.allegro.pl/kask-nox-n731...257192164.html

aciu 14.04.2012 15:16

blenda super sprawa :Thumbs_Up:

szkoda tylko że nic z Poznania...kask zawsze trzeba przymierzyć :(

irekafrica 15.04.2012 13:30

Jeżdżę w Naxa wszystko ok tylko wg mnie za głośny od 80 w górę i biorę zatyczki na trasę. To czarny mat więc idzie do malowania zresztą i tak podrapany od gałęzi w lesie. Za te pieniądze warto

Daroo 15.04.2012 13:38

ja mam uvex i jest super, cena niestety na allegro 800 z przesylką jednak w louis de w promocji za 100euro kupisz.

ltd454 15.04.2012 13:45

Zastanawia mnie po co blenda jeżeli jest daszek? Zwiększa tylko masę kasku, oprócz tego jest więcej rzeczy do zepsucia jak np. zabrudzi się błotkiem mechanizm tej blendy. Jak z opcja jazdy w goglach? Moze blendę na gogle? ;)

simon1977 15.04.2012 19:39

Ja już trochę pojeździłem w moim BYE więc:
- szyba paruje, przy delikatnym rozszczelnieniu schodzi,
- dość głośny (w porównaniu do otwartej Naxy S1 myślałem, że będzie ciszej)
- łba nie urywa do około 140km/h, szybciej nie jechałem,
- wentylacja OK, zobaczymy jak będzie przy wyższych temp. Na razie to max
18st było,
- szyba szczelna,
- super wygodny, szybko się ułożył, nic nie uwiera w czachę,
- nic się nie odkręca.

Jak na razie, za tą kasę to jestem zadowolony.
Chodzi oczywiście o ten model http://www.yamaha-motor.it/it/prodot...ss/Desert.aspx

Rebel 20.04.2012 23:12

Właśnie odebrałem kask zakupiony z tej aukcji:
http://moto.allegro.pl/kask-offroad-...292603896.html
Jakość materiałów oraz precyzja wykonania po pierwszych oględzinach wypada pozytywnie.
Na razie nie mogę nic napisać co do wrażeń podczas jazdy ale po pierwszych testach postaram się napisać parę słów.
Pozdrawiam

lulejkos 23.04.2012 22:46

Rebel może posiadasz już jakieś opinie na temat tego Acerbisa bo jestem nim poważnie zainteresowany, a nie chciał bym kupować kota w worku.

KML 28.04.2012 10:09

Miałem na bani wczoraj tego FLY-a
http://img98.imageshack.us/img98/2966/photo3ar.jpg

Ogólnie ok ale jak dla mnie daszek zdecydowanie za krótki, jak miałem kask na głowie to podnosząc wzrok do góry nie widziałem daszka, co za tym idzie nie spełnia on swojego zadania.

Nie zwróciłem uwagi czy był na maksa opuszczony ale rant skorupy kasku zasłaniał mi ten daszek.

Rebel 29.04.2012 07:41

Wklejam jeszcze tutaj :)

Pierwsze wrażenia z jazdy w kasku Acerbis Active. Pierwsze "wciągnięcie" na głowę i zaskoczenie. Leży dobrze, ucisk znośny (mam nadzieje że się ułozy), nawet mniejszy niz w moinm poprzednim kasku (Nolan N70). Fajne zapięcie, opierwszy raz je "obsługuje" i od razu jest to obsługa intuicyjna. Jak chyba większość tego typu kasków do cichych nie należy ale korki w uszach załatwiają temat na dobre :) . Jazda w nim przyjemna i spokojna. Nie telepie głową (może po prostu za wolno jeździłem ;) ) . Daszek nie za duzy, nie za mały. Proporcjonalny a mimo to, dobrze spełnia rolę osłony przed słońcem. Tutaj mamy jeszcze do dyspozycji blende p/słoneczną. Fajny wynalazek ale jazda z podniesiona szybą i opuszczona blendą daje niemiłe odczucia zawirowania powietrza. Oczy łzawiły mi i jazda nie była przyjemna ( tym razem może za szybko jeździłem ;) ). Wentylacja chyba działa bo głowa i kominiarka była sucha. To mój pierwszy kask tego typu i wydaje mi się, ze moja broda tylko niewiele chowa się za "szczęką". Nolan jest troszkę bardziej...jakby powiedzieć "pełny" . W Nolanie mam jeszcze wsunieta osłonę brody, w Acerbisie nie wiem czy jest wogóle taka opcja.
Wentylacja na przodzie szczęki jest i nie jest to atrapa. Łatwe i szybkie manipulowanie. Nie jeździłem jeszcze w deszczowa pogodę więc nic nie napiszę odnośnie parowania szybki. Szybka nie posiada pin-lock'ów. Nie próbowałem jej wyjmować więc nie wiem czy jazda w googlach jest możliwa. Ma wyczuwalne 3 położenia i dość łatwo i szybko się ja ustawia. Zapewne jakieś wady i mankamenty wyjdą w "praniu" ale jak na razie jestem zadowolony. Niestety nie mam skali porównawczej do innych kasków więc nie napiszę, ze w tym kasku jest to a w tamtym tego brak.
Pewnie jeszcze cos skrobnę jak dowiem się więcej na temat tego kasku. Nikogo nie zachęcam ani nie zniechęcam do spróbowania jazdy w tym "garnku". Kupiłem bo był dostępny od ręki i był......biały :D
Pozdrawiam

lulejkos 05.05.2012 10:26

Koledzy mam dylemat w poniedziałek muszę kupić kask i zostały mi dwie opcje Fly Trekker i Acerbis Active pomóżcie który bo ja mam w głowie :dizzy::dizzy::dizzy:

ArturS 05.05.2012 11:47

Oba kaski na razie mało znane. Trakkera ma kumpel i tyle co udało mu się pojeździć (będzie z 3tys.km) to bardzo zadowolony. Najlepiej jakbyś miał gdzie przymierzyć, bo niekoniecznie to co jednemu pasuje, Tobie również podejdzie.

mirkoslawski 05.05.2012 13:34

mam trekkera od jakiś 2 tyś km i na dzisiaj mogę powiedzieć o nim tyle:
PLUS:
- można latać z goglami i z szybką:Thumbs_Up:
- cicho
- z daszkiem na czarnym w trasie nawet za tirami jest ok - nie targa głową do zerwania kręgów:D
- daszek jak dla mnie spełnia zadanie - opuszczony na maksa
- wentylacja ok jak na duala
- szyba dobrze spasowana z uszczelką - nie leciałem w ulewie ale w deszczu nic nie przeciekło:Thumbs_Up:

MINUS
- parująca szyba
...yyy - na razie tyle

darmusz 09.05.2012 12:45

i ja dodam 3 grosze od siebie :P
dzisiaj zamówiłem IXS - HX 279, protestuje i opisze,
wcześniej latałem w LS2 AIRFORCE 2 - tylko quadem

lulejkos 12.05.2012 12:43

No i kupiłem białego Acerbisa zobaczymy jak się będzie sprawował narazie jest OK.

majo 06.07.2012 00:06

To kilka słów ode mnie na temat Fly-a Trekkera. Ja wybredny jestem trochę więc opinia może być tylko jedna:)
Plus:
- wygląd:)
-kolor biały
-wyjmowany środek
-cena

Minus:
-głośny, w porównaniu do Shoei Raida z 1996r mega głośny
-szybka paruje mimo otwartego na szczęce
-szybka po kilku przelotach zaczęła się otwierać pod naporem wiatru (pomogło dokręcenie śrub mocujących)
-wentylacja bardzo słaba
-aby zdjąć kask trzeba za każdym razem odpinać zapięcie UU (nie wystarczy poluzować)
-mocowanie przednie wyściółki wypina się przy gwałtownym dociśnięciu kasku na głowę
-brak możliwości jazdy bez daszka (w instrukcji jest jakaś fiszka z zaślepkami na wypadek jazdy bez daszka ale ja takich elementów nie otrzymałem w paczce)
-największa wada to jego masa!!!
-daszek powyżej 100km/h wpada w wibrację i zaczyna hałasować

Zastanawia mnie po co są te kaski Dual? Na dłuższy przelot trzeba daszek zdejmować aby się nie męczyć, są ciężkie, parują w terenie. Fakt wyglądają kozacko ale to chyba ich największa zaleta.

Teraz szukam kasku do gogli:)
Mój typ:

1.http://allegro.pl/acerbis-kask-off-r...407702494.html
2.http://allegro.pl/promocja-kask-nola...471361234.html

mieliście styczność?

struk 16.08.2012 22:20

Od paru dni mam Trekkera. Na razie jestem miło zaskoczony, kask bardzo mi pasuje. Wadą może być waga, ale jest to dual i posiada homologację amerykańską DOT, a kaski a ichniejszy rynek są trochę mocniejsze od wersji europejskich. Co do parowania to zobaczymy jak się zrobi zimniej. Duży PLUS cena.

martinhead 17.08.2012 00:01

Zrobiłem w Trekkerze jakieś 4 tyś i podzielam opinię Majo jest głośny szczególnie powyżej 100km/h (polecam stopery do uszu lub słuchawki na dłuższe wypady) . Jeśli chodzi o jazdę bez daszka zawsze zdejmuję w trasę, bo nie mogę utrzymać głowy w pionie. Szybka faktycznie paruje nawet przy otwartych nawiewach. Ogólnie nie narzekam, ale w przyszłości kask pod gogle a drugi w traskę.
A i nie rozleciał się przy szlifie na asfalcie.

Logan 17.08.2012 00:42

Czy może ktoś miał styczność z Acerbisem Active? Jak to się spisuje? Mieści się w podanej cenie, ma szybę i nawet blendę. Jestem ciekawy opinii, bo rozważam nabycie go dla siebie.

Sub 17.08.2012 10:18

Jako że użytkuję Acerbisa od 2 miesięcy - wrzucam FAQ. Mam nadzieję, że okaże się pomocne w podjęciu decyzji...

Jak wyglądało "spasowanie", siedzi idealnie, czy może raczej przeprowadzałeś customizacje kształtu, gąbek do swojej głowy?

L była za mała XL ciasno spasowana - napompowałem piłkę na 3 godziny... teraz jest giciacho

Active jest typem miękkim jak np. Nolan czy raczej twardym jak np. Schubert?
nie wiem nie miałem nigdy nolana ani schuberta - miałem głośnego, trzeszczącego Airoha TR1 i szczękowego Uvexa 350gt z którego byłem ogólnie zadowolony - trudno mi porównać

Jak wygląda system wentylacji? Ile jest wlotów i jak obiegają głowę? Czy da się w tym kasku jechać w offie jak jest ciepło?
jest wlot zamykany na usta oraz 6 wlotów (policzki, brwi, czubek głowy) oraz 4 szczeliny wylotowe na tyle w skorupie. No Gruzję przejechałem sporo offem i skwar po czarnym w Rosji też - momentami było ciężko... ale ogólnie wentylacja dawała radę

Z drugiej strony czy jak jest zimno da się wentylacja sensownie zminimalizować?
sądzę, że tak, jechałem przez 2 godziny na ok. +4 i nie marzłem

Nie ma problemu z parowaniem szybki?
nie ma Pin-Locka - paruje tylko nieznacznie przy szczelnie zamkniętej szybce jak stoję na światłach - wystarczy minimalnie rozszczelnić

Czy mechanizm blendy jest stabilny? Nie ma problemów z opadaniem blendy? Otwarcie blendy wymaga dużej siły?
nie opada, jest stabilna, suwak wygodny (w uvexie jest do dupy w porównaniu z Acerbisem) - jak dla mnie mogłaby być nieco ciemniejsza

Czy system wentylacji nie powoduje zakurzenia blendy?
nieznacznie

Czy wewnętrzne gąbki, stelaże są dobrze wykonane? Nie prują się?
dość solidne wykonanie - już prałem i wszystko wchodzi na miejsce

O ile dobrze pamiętam zapięcie to DD. Dzieła bez problemu z zastosowanym paskiem? Nie wrzyna się w szyje, podbródek?
nie, pasuje ok, nie uwiera

Waga katalogowa M-ki to 1650g. Lekki nie jest. Ważyłeś?
waży dość sporo ale tyle co mój poprzedni uvex więc jestem przyzwyczajony

Jak oceniasz jakość wykonania? Nic nie trzeszczy, nie odpada?
są 4 śrubki montujące daszek, po dokręceniu wszystko jest git

Czy lakier ma tendencję do rysowania?
nie bardzo, dość dbam o sprzęt i po 2 m-cach użytkowania nie zauważyłem jakiejś dewastacji

Jak oceniasz widok z kasku? Poziom widoczności?
nie narzekam, spokojnie ogarniam okolicę ;)

Jak oceniasz poziom hałasu?
dość głośny - szczególnie tak powyżej 110-120 km/h

Czy ma podbródek? Czy podwiewa od dołu?
jest jakby trochę krótki, nieco podwiewa

Dostrzegasz jakieś wady?
jedynie ten poziom hałasu oraz waga - mógłby być tak ze 300g lżejszy
ogólnie relacja ceny do jakości b. dobra
kupiłbym jeszcze raz

Pozdrawiam -
Sub

ArturS 17.08.2012 10:40

Ekran mi się zepsuł? Może wirus? Chyba, że wszystkim wyświetla się "dobrze spasowany, wcale nie lekki" murzyn? :hehehe:

NUROFEN 17.08.2012 10:57

Cytat:

Napisał SUb (Post 254207)
ogólnie relacja ceny do jakości b. dobra

Cytat:

jest jakby trochę krótki,

Cytat:

nie opada

co widać :-)
Nie no przeszedłeś samego siebie...

laska 17.08.2012 11:18

Wyczyściłem. To linki do buziek :) na advrider.pl.
pozdr,
laska

Sub 17.08.2012 22:21

Znaczy się czarny wirus z advrider.pl znowu daje o sobie znać... ;)

Kobra 24.08.2012 17:57

Szukam cosik budżetowego i znalazłem takie coś http://allegro.pl/kask-nox-n731-m-sz...545358823.html Ma ktoś? A jak ma, to jakie opinie może wyrazić.

puntek 24.08.2012 18:25

Cytat:

Napisał ADAMO_16 (Post 255161)
Szukam cosik budżetowego i znalazłem takie coś http://allegro.pl/kask-nox-n731-m-sz...545358823.html Ma ktoś? A jak ma, to jakie opinie może wyrazić.

się pojawił mogę go trochę taniej mieć - ale nie ma pojęcia jak i co wygląda że nie koniecznie pod gogle

Kobra 24.08.2012 18:31

Szukam coś z szybą, a ten prezentuje sie ciekawie.Oczywiscie wygląd to tylko wygląd, ważne walory uzytkowe.

Thorgal77 24.08.2012 23:57

Zakupiłem Fly -Trekkera przed wyjazdem do Albanii i głównie tam w nim jeździłem, ponad 4 tyś zrobione.
JAk dla mnie:
Jest w miarę cicho/ głośno - szum powietrza jak to szum - szumi... miałem wolny wydech- głowa nie bolała, w uszach nie piszczało - miałem ze sobą stopery ale nie użyłem.
Zapięcie DD nie stanowiło żadnego problemu ( tylko na początku jak się człowiek musiał przyzwyczaić) Można poluzować i wyciągnąć czerep.
Daszek - powyżej prędkości ~90 trzeba trochę głowę pochylić ku dołowi żeby daszek stał się " bardziej opływowy" bo inaczej zadziera kaskiem ku górze.- Nie odnotowałem grama wibracji ( może dlatego ze jechałem bez szyby)
Waga dla mnie nie była zbytnio odczuwalna bo poprzedni kask był podobnej masy.
Wentylacja dobra.
Szybka mi raz zaparowała - ale pewnie w niższych temp. częściej i bardziej by parowała.
Nic sie samo nie otwierało ani nie zamykało, nic nie trzeszczało.
Można jeździć w goglach. (wynika z instrukcji)

rubin 27.08.2012 19:59

Cytat:

Napisał Thorgal77 (Post 255224)
Można jeździć w goglach. (wynika z instrukcji)

Jezdzilem z zamknieta szybka w goglach progrip 3470, jest ok.
Jak zamkne szybke jest spoko z szumem.
W lato z otwarta szyba i w goglach wentylacja nieco gorsza niz ls2 crossowym

Thorgal77 27.08.2012 23:18

ja nie jeździlem w googlach bo niemam na motka, w LS2 też nie jeździlem wiec niemam porównania :)

mikelos 28.09.2012 16:59

Cytat:

Napisał puntek (Post 255167)
się pojawił mogę go trochę taniej mieć - ale nie ma pojęcia jak i co wygląda że nie koniecznie pod gogle

Oglądałem ten kask (czyli NOX N731) bardzo dokładnie na jesiennym motobajzlu.

Na plus:
- blenda
- tył kasku profilowany pod stabilizator karku
- profil skorupy pod gogle

Na minus:
- dostępny tylko w czarnym macie (dystrybutor sprowadził taką serię na próbę, więc kiedyś pewnie będą i białe)
- zapięcie pod szyją - listwa z ząbkami. Wiem że wygodne, ale wolę DD.
- mało otworów wentylacyjnych
- daszek bez regulacji
- ciężki - ok 1700 g

Bajer:
- pompowana wyściółka wokół policzków (w szczęce od środka są dwa guziki, jednym pompujesz powietrze, drugim spuszczasz). Nie umiem ocenić czy to plus czy minus. Jak działa to pewnie plus (dobre dopasowanie), jak się zepsuje, będzie luźny.

Ostatecznie kupiłem Fly Trekkera (zapięcie DD, bez blendy i bez bajerów) ale za to z dobrą wentylacją i białego !!!

PARYS 30.09.2012 15:20

Ja tam akurat uważam że DD jest wygodniejsze. Cyk i zaciągnięte, drugi cyk i luźne i można zdjąć.
Odnośnie tych kasków - są jakieś stronki gdzie by można było sobie porównać np. bezpieczeństwo tych kasków?
Bo zastanawia mnie czym się różni np. Hornet za 2kpln od tego Noxa za 0,5kpln.

Kobra 14.03.2013 15:18

Odświeże temat, w niedziele zaliczyłem Oldtimerbazar w Sosnowcu celem pomacania i przymiarki kasków. Po oblukowaniu Nox n-731 odeszła mnie ochota na ten kask, niby wszystko ok poza kolorem ( tylko czarne ) ale dziwnie na głowie leżał. Ale mam faworyta, Acerbis Active- biały i leży na głowie fajnie. Mam zatem pytanie czy mozna gogle założyć do tego modelu, chciałbym w ciepłe dni z goglami pośmigać?

rubin 10.10.2013 15:21

też zastanawiam się nad Acerbis Active'm - przymierzyłem google progripa i pasowały 3470

Lepi 12.10.2013 10:27

Ja szukałem czegoś ze średniej półki. Ale albo nie leżały na głowie albo były czarne. Przymierzyłem LS2 i wszystko pasowało. Wziąłem. Wkurza mnie jedynie zapięcie DD ale ja jestem z tych co wolą zapalniczkę od zapałek. W terenie paruje jak się dyszy :) Uvex enduro miał specjalną osłonę coby nie dyszeć bezpośrednio na szybę i trochę to pomagało.

kulka 12.10.2013 22:53

eeeetam , kaski jakies tanie :D

moj to dopiero daje rade :bow:
:mur: i NIC :dizzy:
:D
http://lh4.googleusercontent.com/-gC...0/DSC05484.JPG

MaRP 12.10.2013 23:16

Acerbisa przymierzałem i ...nie pasował. Nie jeździłem.
Posiadam Uvexa Enduro, M-ę. W tym jeżdżę.
Chociaż Acerbis którego ubierałem to ten sam rozmiar, to odczucia w środku są dramatycznie inne, niż w Uvex-e. Za cholerę nie chciał dobrze leżeć. Nie była to kwestia rozmiaru (jak sądzę), tylko wypełnienia. Czyli jak zawsze, przymierzać, przymierzać i jeszcze raz przymierzać.
Za to szybę ma w/g mnie lepszą.

Wiem już o czym nie napisałem:D
Uvex Enduro waży 1470 g z szybą (tolerancja +/- 50 g) i tak jest, kiedyś ważyłem go na dokładnej wadze.
Acerbis Active to 1600g (tego nie ważyłem, więc tylko podaję co jest na naklejce).

rubin 13.10.2013 09:54

Kupilem acerbisa activa. Porownujac do ls2 battena i fly trekkera: lzejszy, lepszy daszek, szybka nie znieksztalca i przy 160 mozna latwiej spogladac lewo-prawo i nie ma walki z powrotem glowy do pozycji prostej. Daszek robi dobra robote, a jeszcze blenda do dyspozycji :)
Cos z ta rozmiarowka/albo wypelnieniem maja na rzeczy bo mi luzniej bylo w "L" niz "Xl" :)
Pasuje do neck'a leatta sprowadzanego przez mirmila.
Pasuja tez google progripa.
Co do parowania i wentylacji dam znac w przyszlym sezonie.

pozdrawiam Rubin now Free

Piotr_As 07.11.2013 23:34

Rozglądam się również za innym kaskiem i dzisiaj miałem w ręce i na głowie owego Acerbisa i ..... nie polecam.
Jeżdżę w Uwex-ie L-ce, a Acerbis jakoś tak wszędzie mnie uwierał w tym rozmiarze.
Tak jak pisał MaRp wypełnienie jakieś takie dziwne, a może to i wina skorupy.
I jakiś taki dziwny plastykowy mi się wydawał.
W cenie do 6-ciu stów wybór niewielki, pomiędzy NITRO ,Airoh i ew LS2(moim zdaniem wykonanie lepsze od Acerbisa).
Pozostaje tylko kwestia parowania szyby.

Pozdro
Piter

piotreklodz 13.01.2014 21:03

Czy ktoś ma, albo słyszał cos dobrego/złego o garnku oneal sierra adventure?

http://enduro-cross.pl/kask-enduro-z...aly,id461.html

Wygląda bardzo zachęcająco, lżejszy niż konkurencja...

Balugass 13.01.2014 22:08

podłączam się do pytania bo kask wygląda zacnie i jest lekki w porównaniu z fly czy acerbisem active :)

Sub 13.01.2014 22:53

Pewnie wiele informacji zwrotnych jeszcze nie znajdziecie... w końcu to nowość :) Tutaj krótka wymiana na forum ADV: http://www.advrider.com/forums/showthread.php?t=915069, tutaj opis "brata bliźniaka" czyli AFX FX-41: http://www.youtube.com/watch?v=LCjwgVYZGS4, a tu na fb: https://www.facebook.com/media/set/?...6344858&type=3

karlos 15.01.2014 13:41

1 Załącznik(ów)
Czy ktos miał - użytkował Nitro MX630 Titanium ??
Szukam opinii na jego temat :confused:

Miedziany 15.01.2014 15:07

Cytat:

Napisał piotreklodz (Post 356921)
Czy ktoś ma, albo słyszał cos dobrego/złego o garnku oneal sierra adventure?

http://enduro-cross.pl/kask-enduro-z...aly,id461.html

Wygląda bardzo zachęcająco, lżejszy niż konkurencja...

wygląd ok, waga ok, kolor biały, cena znośna.. :drif:

jeszcze żeby opinie miał spoko od kogoś kto >20k km na nim przelata i forumowe zamówienie zbiorowe się szykuje!

motormaniak 15.01.2014 15:46

Podoba mi się ten Nitro. Wypatrzyłem go wcześniej. Tylko na nazwie Nitro mi nie zależy - zresztą drukują dowolną. No i cena przystępna.
http://www.aliexpress.com/item/Free-...862802844.html
ps. nie chcę więcej kasku z wypukłą szybą jaka mam w Uvexie Enduro - żaden pin lock nie pasuje a paruje jak cholera.

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 08:35.