![]() |
Ludzie, nie bójta się. Bank coś tam doliczy ale bez tragedii. Jedyne co można się bać to solidności dostawcy ale jak widać w tym przypadku wywiązuje się z obowiązków.
|
Puszek, na aliexpresie nie można pay-palem.
|
... a wiecie co jest najlepsze? to ze te lampeczki daja totalna swobode przemieszczania sie noca po polach, lasach. Sezon przyjemnego jezdzenia powiekszyl sie o cala noc. Do tego mufki, kolce w opony i ciepla herbatka w termoscie i za pare groszy caly sezon jest w zasiegu... swiat stal sie kurnia piekniejszy....
|
No to teraz przebiegi będą rosnąć dwa razy szybciej :)
|
Cytat:
http://www.ebay.com/itm/24-120W-Led-...d010e7&vxp=mtr |
Cytat:
Zgadzam się w 100 %, zaczynam od paypala, ale niestety tutaj nie ma takiej opcji :/ |
Kupiłem na próbę dwie lampki płacąc kredytówką. Jeszcze tylko 10-34 dni i się okaże.
Dzięki za info, tak BTW. |
o ja mam dzisiaj zmianę statusu: Goods Awaiting Acceptance (The seller has shipped your order ) i poszło tez przez singapore post- z możliwościa śledzenia paki
|
No to tak:
Dotarłem do punktu: opcja zapłaty. I tu pytanie: Czy da się zrobić zwykły przelew bankowy wybierając opcję: Bank Transfer? Czyli co, gdy mam tylko zwykłą kartę płatniczą? |
Chyba tylko karta kredytowa albo paypal
Wysłane z mojego GT-N7100 przy użyciu Tapatalka |
Cytat:
|
A ja sie zapytam z innej beczki ;) mam juz te halogeny i zastanawiam sie jaky wylacznik do nich zamontowac? I czy trzeba dawac to przez przekazniki jakies czy po prostu przez bezpiecznik?
Myslalem o czym takim - http://www.louis.de/_40eb3193fb2ffec...artnr=10032899 Kamyk |
Bardzo dobry, tylko czemu taki drogi.
|
Cytat:
|
Idealnie :) Dzieki za linka.
Kamyk |
jest jeszcze inne rozwiazanie problemu podlaczenia, a mianowicie wpiecie halogenow zamiast zarowki dlugich swiatel, u mnie po zapaleniu ledow, dlugie nie maja zadnego znaczenia, szkoda by sie to wogole palilo.
odpada wtedy problem wlacznikow, przekaznikow, dodatkowych instalacji. |
Ledy nie ciągną tyle prądu co zwykłe żarówki, także można nimi obciążyć jakiś istniejący obwód, bez komplikowania układu przekaźnikami.
|
te 2 halogeny maja lacznie 8 diod, ciagna pewnie ciut wiecej niz jedna zarowka 55w, ale istalacja daje rade.
|
Ja mam jednoledowe podpięte przez bezpiecznik do obwodu zasilania przedniej lampy, ale przy 2 halogenach z 4 diodami to faktycznie jest już kawałek prądu.
|
misheck, super! taki test sporo wyjaśnia...
|
Cos czuje ze lampeczki staly sie slawne. Tym bardziej sie ciesze jako posiadacz 2 pierwszych sciagnietych do polski:)
|
Wiesz, natchnąłeś mnie do kupna - a teraz to się chińczyki nie obrobią ;)
|
Może cały kontener zamówmy ;) trochę ludzi na forum jest więc się szybko rozejdą
|
Dwa dni temu wracałem po zmroku i prawie przywitałem się z rowem. Również zamówiłem.
|
rozumiem ze ten test był z uzyciem jednego chinczyka?
|
Witam. Chętnie podłączę się do zamówienia, nie mam doświadczenia w zakupach za daleka miedzą.
|
Cytat:
|
Jak ktos zamawia to ja tez sie dopisuje
|
Czytajcie wiecej niz ostatnia strone watku, nie ma mowy o zbiorowych zakupach.
|
Mishieck, a jak ta lampa z Volvo4x4, daje radę?
edit: ok dopatrzyłem się foty. nie było pytania. |
Cytat:
|
Jesteś pewien? Okazało się, że ponieważ ubiegamy się o kredyt hipoteczny, wyrobienie karty kredytowej jest w tym momencie niemile widziane:vis:
|
Cytat:
Działa to tak, ze przelewasz sobie np 150pln na te konto wirtualnej karty i płacisz. Nie jest to kredyt. Przelewasz swoje środki wiec nie ma tu mowy o kredycie. (Jesteś tez zabezpieczony bo możesz tylko z wirtualnej karty wydać te środki które na niej masz [nic na kreche ;) ] |
Ja zapłaciłem debetówką z Alior Sync bez żadnego problemu. Ale ona jest wypukła i jest to MasterCard, a nie jakieś Maestro.
|
Właśnie dostałem telefon od pani z celnego, że moja przesyłka jest już na miejscu i mam podać informacje odnośnie zawartości i czy towar jest na firmę czy prywatnie. Mogę określić na oba sposoby i teraz nie wiem czy w deklaracji wpisać prv czy firmę?? Jak myślicie? I co wpisać jako zawartość? Zabawki?
|
Cytat:
|
Bliźniak, 1 sztuka w paczce czy 2?
|
1 Załącznik(ów)
Ok już wiem jest jedna sztuka w paczce i mam maila od pani z UC, zaraz wrzucę skan. Powiedziałem na szybko pani w słuchawce, że to na użytek własny i takie coś dostałem:
|
Cytat:
|
Czyli wypełnisz oświadczenie i odeszła Ci pake? Czy jakieś opłaty dodatkowe jeszcze z UC? Daj znać.
|
To zalezy od kwoty. Jest jakaś wolna od oplat.Ja od 50 usd musialem zaplacic vat wyszlo 70 zeta bo automatycznie dorzucaja koszty transportu do podstawy wyliczeń.
|
Do mnie na razie nie doszły. Wymieniam się od wczoraj mailami z panią z UC. Wypełniłem już 3 formularze, odesłałem, dzwoniłem w międzyczasie dopytać się co autor miał na myśli prosząc o wypełnienie ankiety i czekam.
|
Bliźniak pisałeś, że przelewem można zapłacić, ale za cholerę nie widzę tam takiej opcji ?
|
nie wiem , czemu nie interesujecie się produktami firmy LEDLER- znajomy ma takie coś w GS800 i jest bardzo zadowolony , oglądałem , testowałem i są świetne, 2 sztuki spot świecą lepiej niż długie światła .
http://www.ledler.pl/?m=produkty&i=17 Teraz firma poszerzyła ofertę o tańszy model ( 188 PLN za sztukę ) , który niebawem będziemy montować . |
Cytat:
Cytat:
Pewnie dlatego :D |
1 Załącznik(ów)
Cytat:
|
Moje zamówione lampy doszły. Doszły również opłaty celne, urzędowe i prowizja w sumie musiałem dopłacić złodziejom dodatkowe 60% ceny wyjściowej towaru :(
|
Cytat:
.... to fest deal ... złodzieje. .... ciekawe jak z naszymi przesyłka mi będzie. .... |
Cytat:
Rozumiem, że wybrałeś wysyłkę pocztą ? czy pokusiłeś się o kuriera ? |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 07:52. |