![]() |
Kiedyś go mierzyłam i był git. Tyle że nie pamiętam czy mierzyłam S czy XS.
Drugi jest dla mensza. Też kiedyś mierzył i nie jest pewien. Najwyżej będziemy sprzedawać albo wymieniać. |
No ok czyli jak mam LS2 i Nolan idealnie na 58cm jak mój łeb to tego jakiego zamówić?
|
Kilka postów wyżej pisałem :), że kupiłem rozmiar większy niż nolana mam.
Mierzyłem w intermotors. |
Dzięki wielkie
|
Są i wersje kolorowe (Canyon) za 179 eur, ale już niewiele rozmiarówki zostało...
|
Uało się komuś tak wkleić PinLocka żeby nic nie parowało ?
U dołu mi trochę paruje mimo ze juz poprawialem go |
|
Cytat:
Spróbuje raz jeszcze. Dzieki :Thumbs_Up: |
Cytat:
http://www.motovationracing.com/catalog_c22446.html |
jestem pod wrażeniem jakości wykonania, spodziewałem się większego badziewia.
Shoei mam M ale wziąłem L, kask leży dobrze ale przy zakładaniu urywa z lekka uszy, jestem okularnikiem i w sumie zauszniki nie uwierają. Także po testach domowych polecam :) zamawiałem w niedzielę i dostałem dzisiaj czyli w środę przed 12 |
Czy w nowych nexxach też ten podbródkowy wiatrochron wypada i trzeba uważać, żeby nie zgubić czy coś poprawili?
|
Mi przy ściąganiu wpadł parę razy.
|
Jeżdżę w nexie od wiosny, dzieciak regularnie zakłada na bańkę jak bawi się w kosmitów i ten wiatrochron nie wypadł mi jeszcze ani razu :)
|
Kupiłem dzisiaj w kolorze BAJA. Trzyma się na głowie bardzo dobrze. . Może ciut uciska na policzkach . Ale to się wyrobi. Zobaczymy jak się pędzie sprawował :)
|
Doszło. Zamówione w poniedziałek wieczorem, doszło dziś o 13.
Miałam małe obawy czy rozmiar będzie dobry, wzięłam taki sam rozmiar jaki do tej pory nosiłam czyli XS (53-54). Dobrze ze nie wzięłam większego bo ten jest idealny. Policzki ciut ściśnięte ale w sumie to ok bo trochę się ubije z czasem. Jestem pod wrażeniem jakości. W porównaniu do ls2 Pioneer to jest duża różnica. Za ten pieniądz kask jest świetny. Bartek zamówił XL a Nolana n103 miał rozmiar M. Pasuje. |
Coś m to zamówienie nie wychodzi. Mogę komuś kasę przelać a zamówi to za mnie?
|
Cytat:
|
Tam się nie ma co ubić, tam są cienkie wkładki i zaraz styropian (z tego co oglądałem)... który to właśnie trzeba będzie lekko wyrzeźbić jakim papierem ściernym :)
|
U mnie jest git. W ls2 gryzłam policzki na początku zanim się ugniotło. W nexxie jest ok 😉
Teraz tylko trza ten kolor zmienić. |
PawelM - ja kupowalem w Intermotors. Teraz mają wyprzedaze i możesz wynegocjować dobrą cenę , przymierzyć na miejscu . I nie kupować w ciemno. Ja dalem za swój = 1kpln
Do Asi - są firmy , które przy pomocy areografu przemalują Tobie jak chcesz . Tylko to kosztuje ok. 600-800 stów |
Dzięki. Wezmę kask od kolegi z forum więc obopólna korzyść :)
|
Cytat:
Chce coś ogarnąć małym kosztem 😉 |
Najtaniej to przemalować go na biało i dodać naklejki itp a potem bezbarwnym pociagnac
|
Tylko powłoka jest gumowana. Pytanie czy farba się będzie trzymać...
|
Nie wiedziałem bo jeszcze nie dotykałem :)
|
Cytat:
To co Marecki999 podaje byłoby lepsze tylko pyt czy nie zasłoni to wentylacji itp. czyli czy bedzie pasowac na ten garnek ?? |
Czyli jak pisał Mada plastidip
|
Cytat:
|
Kiedyś miałem to w rękach jak ściągane było z felgi ale nie myślałem o wadze więc nie mogę skojarzyć teraz
|
Przyszedł i do mnie "M"-ka niestety za mały . Musze zamówić nowy. Zanim odeślę ,zapytam najpierw tutaj. Jest do wzięcia , nowiutki . do zapłaty 610 zł, tyle ile zapłaciłem . Na terenie PL wysyłam za darmo.. . Kontakt na priw.
|
Falcon, a ile to jest w obwodzie to M? Jest tam coś napisane? 56, 57?
|
wg. instrukcji Nexxa ze ze strony Louis-a " M ma 57/58 cm
|
|
Mam i ja. U mnie też opcja rozmiar większy się sprawdziła. Wszystko ok poza blenda bo jakoś luźno lata i będzie sama się wysuwać ale cóż jakaś technologie rejli zastosuje i będzie ok.
|
czy ktoś montował do tego Nexx'a interkom inny niż dedykowany?
oczywiście chodzi o jakiś tańszy/budżetowy. czy da się, nie odstaje, nie upija itd.? pozdrawiam Maciek |
Ja mam może nie dedykowany, ale nie odstajacy, czyli sena 10r, sam sterownik jest płaski, a baterie mam wepchaną pod wyściółkę
|
Ja mam scala rider packtalk. Nie budzetowy, ale tez nie dedykowany i raczej da sie.
|
Ja będę wsadzał interphone bteasy i mimo że odstaje jest ok
|
Czy w Waszych kaskach rysuje się górna część pinlocka od uszczelki? Taki pas około 2 cm, jak zeszlifowany papierem ściernym
|
Cytat:
|
Troszki się rysuje ale to nie przeszkadza kompletnie, jakbyś nie powiedział to bym nawet nie zwrócił uwagi.
|
poszukuję w dobrej cenie NEXX X.D1 w rozmiarze S -ktoś zna jakieś ukryte, tajne miejsca w sieci?
louis.de się wyprzedał, IM też ;( |
Cytat:
:haha2::haha2: mi tez to nie przeszkadzało na początku w kasku AGV ax8 (ta sama fabryczna wada z rysowaniem wizjera) dopóki się nie dowiedziałem po roku ,że nowy wizjer do AGV AX8 kosztuje milion dolarów! :haha2: a tymczasem w drugim (wcale nie gorszym kasku LS2 ) wizjer kosztuje 30zł |
Wystarczyć przykleić pinlocka maksymalnie do dolnej krawędzi. Nie powinien się wtedy rysować.
|
Gdyby pinlock miał cieńszą uszczelekę, nie byloby tego efektu, ja narazie zamiast pinlocka stosuje rain x antifog, efekt podobny
|
Cytat:
... nie pasuje na moją łepetynkę Oddam po cenie z IM - 879zł |
mam D1 xl wymienie za xxl albo xxxl :)
|
Cytat:
https://www.helmexpress.com/en/nexx-x-d1-canyon https://www.helmexpress.com/en/nexx-x-d1-baja https://www.helmexpress.com/en/nexx-...-enduro-helmet https://www.helmexpress.com/en/nexx-...-enduro-helmet |
|
Mam Nexxa od tego roku. Kask jest OK. tylko zwracam uwagę na wypadającą osłonę podbródka. Podczas zdejmowania bardzo łatwo wypada ... i już ją zgubiłem. Ale poza tym jest OK.
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 10:17. |