![]() |
Też polecam luźniejsze, za małych ani na styk bym nie brał.
Ja mam o numer za duże, bo nie było mojego rozmiaru i to najlepsze co mnie mogło spotkać. W lecie jest chłodniej bo jednak trochę powietrza w nich jest, a zimą jest miejsce na grubsze skarpety. W końcu też nie mam siniaków pod paznokciami od uderzeń czubem w kamienie i twardą ziemię, bo jest trochę luzu przed palcami, kiedy środkowa zapinka trzyma stopę z tyłu buta. Jeśli dam radę je wykończyć, to następne też kupię za duże :) |
Czy w Waszym przypadku Sidi adv też są mniejsze niż wskazuje to tabela rozmiarów? Chodzi o długość wkładki.
|
Zwykle noszę buty 42-43. Sidi mam 45, bo 43 były lekko ciasne a 44 nie było.
Wychodzi, że faktycznie są mniejsze niż standard. |
SIDI Crosfire i Adventure mają według mnie zawyżoną numerację. Ja mam w rzeczywistości 44 , a SIDI musze kupować 45 .
|
Dzięki za odpowiedź. Zapytam jeszcze czy przy jeździe 90/10 (asfalt/off) SIDI Adv 2 to Waszym zdaniem dobre rozwiązanie?
|
Bardzo dobre
|
Ja swoje kupiłem 44, a normalnie mam 42numer, I po dwu tygodniowym wyjeździe "ułożył" się i trochę są luźne (myślę że 43 byłyby idealne jakieś dla mnie) sidi maja swoją miarę buta, na ich stronie jest pokazana jakieś to wygląda, generalnie wg ich danych to numer 42 to tak jakbyś miał numer 41,5,
Ale każda stopa jest inna, więc musisz przymierzyć i po dumac jaki nr będzie ok dla ciebie. |
Mam raczej 43, kupiłem 44 i były na styk. Dopiero 45 są dobre - rano lekko luźne wieczorem na styk.
Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka |
Jeśli ktoś myśli o kupowaniu Crossfire to polecam jechać do sklepu, założyć i posiedzieć w nich 15min. Ja po pierwszym założeniu powiedziałem, że nigdy w życiu. Po paru minutach się fajnie układają i przestają pić, noga się do ciężaru przyzwyczaja.
Oczywiście rozmiar większe. |
Ja mam rozmiar 41 i mierzyłem 42 (miałem je kilka dni w domu). Zgadzam się, że każdy ma inną stopę. U mnie prawa jakby szersza :D Ostatecznie zdecydowałem się na 43, bo w 42 zauważyłem, że noga się po "zagrzaniu" rozszerza i but jednak mnie nieco uwierał - czułem delikatne drętwienie. Zamówiłem 43. Zobaczymy jak się to sprawdzi.
|
Po 2 latach kiedy bylem niegrzeczny i Mikołaj mi tylko rózgi przynosił w końcu jest szansa na wymarzone SIDI Adventure ;) tylko pyt. czy V1 czy V2 brać ?? i gdzie je korzystnie obecnie kupić w dobrej cenie ??
Na FC.MOTO V1 kosztuje ok. 1200 a V2 ok. 1400 |
A na allegro kupisz v2 za 1290 :)
Ja kupiłem we wrocku i jeszcze zeszli z ceny na 1250 oraz dali gratis sprej do czyszczenia butów. Jednak buty lepiej sprawdzić na miejscu, a i w razie problemów lepiej mieć sklep na miejscu. Sent from my SM-J600FN using Tapatalk |
Jak znasz rozmiar (mierzyłeś) to poczekaj na zimowe wyprzedaże w necie.
|
.....też chce je nabyć....czekam na okazję
|
Cytat:
|
Cytat:
:at: |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Jesli dobrze patrze to żaden z nich nie ma Goretex-u a i cena za np. Discovery H2O ok. 1700 aż tak szalona nie jest w stosunku do SIDI V2 |
To świeże buty więc poczekam na jakieś miarodajne opinie. Po prostu wydaja mi się ciekawą alternatywą dla Sidi. Nie będę kadził w czym są lepsze bo nie wiem na 100%. System zapinania na pewno na plus w stosunku do Sidi. Wygodniejszy i szybszy.
|
Revity Dicovery i Sidi Adventure nosiłem tylko w sklepie, Sidi pancerne, Revity bardziej komfortowe, nie wiadomo tylko jak z trwałością, chociaż sadząc po wpisach z netu Revit za każdym razem wymienia ludziom buty na nówki lub zwraca kasę, jeżeli pojawia się z nimi jakiś problem.
Fajnie wyglądają Revit Expedition ale taka cena , że nawet w sklepie stacjonarnym ich nie zamawiali, bo wątpili że znajdzie się na nie amator. |
|
Czyli majac 40 cywilne brać 41. ?? Nie mam opcji przymiarki, musz wziąć w ciemno.
Mam Daytony i tu rozmiar 40 ma wkładkę 26cm i są dobre |
Cytat:
|
Co do rozmiaru SIDI, mam Adv2, cywilne buty noszę 42 lub 43 zależy od producenta ale SIDI o wiele lepiej leży mi 42, w 43 noga trochę latała, nie było komfortu. Więc u mnie się nie potwierdziło to żeby brać rozmiar większy. Może większe znaczenie od długości wkładki ma np wysokość podbicia. Ja nie kupował bym bez mierzenia.
Wysłane z mojego S41 przy użyciu Tapatalka |
Bierz o 1 rozmiar większe. Mialem ten sam problem co ty.
|
Cytat:
|
Buty na motocykl kupowałem wysyłkowo dwie pary i jedna zwracałem w ciągu 14 dni. Jak ktoś mieszka 130 km od w miarę dobrego sklepu to więcej wydam na paliwo i jedzenie po drodze ;-)
|
Ja mam 45 i sidi adv2 też 45. Było nawet miejsce na grubą skarpetę zimową i cienką na raz, jak było w okolicach 0 stopni. Cały dzień jazdy bez problemów.
Sent from my SM-J600FN using Tapatalk |
To Ci namieszam trochę na co dzień 42 a SIDI ADV2, 43 i są idealne.
Szkoda, że nie myślałeś o zakupie butów w Black Friday W tym roku ADV2 były w cenie +/- 1100 zł. W zeszłym roku kupiłem za 1098 zł. a na gwiazdkę schowalem je sobie pod choinkę:hehehe: |
Nie przesadzaj z tym 1100 pln. Można było kupić za 1030pln (w tym koszt przesyłki) :D. mam, na myśli Sidi ADV, nie ADV2, ale akurat tej wersji 1 szukałem (też gore)
|
Wersja 1 nie jest już produkowana. W produkcji jest aktualnie wyłącznie wersja 2.
|
Chciałbym serdecznie podziękować dobrym Elfom za wystruganie tych kaloszków ;) Mikołaj będzie miał mi co włozyć pod choinkę :D
P.S. w kwestii rozmiarówki to dość ciasne są (może się trochę rozejdą) ale myśle że 1 rozm. większy to mus brać |
Btw. Gdzie można teraz w miarę tanio zanabyć owe szlachetne papucie?
Patrzę na alledrogo, a tam za 2ki wołają ponad 1300 złociszy... :dizzy: |
Ja po długich poszukiwaniach....zakupiłem, ale używki po jednym sezonie. Cenę jednak trzymają i przestałem liczyć na jakieś wyprzedaże. Dla szukających tak jak ja jakiejś dobrej oferty, chciałem potwierdzić - należy brać o nr większe niż rozmiar buta, w których się na co dzień poruszacie.
|
Cytat:
|
Witam
Czy taka "nadwyżka" rozmiaru ogarnie juz 2x wełniane skarpety zimą? Cywilne mam 10,5 a Tech8 do powyższych zastosowań w rozmiarze 12 są idealne. Pozdr rr |
U mnie to samo było, kupiłem nr większy i jest git, myślę że podwójna wełna na stopie da radę w, dwa nr większe to w lato będziesz w nich "pływał"
|
Cytat:
|
Można ozonować.
|
Cytat:
|
W sklepie Motorbiker we Wrocławiu mają Adventure 2 za 1250 zł
|
tu maja fajną promke
https://www.xlmoto.pl/_pid-PM-0076258 kupilem, lewy troszke "czuje" na lewej kostce tylko nie wiem czy to nie wynik zwichniętej w styczniu kostki, mam 60 dni na oddanie wiec poczekam |
Dobra, to teraz jak na spowiedzi czy wszyscy zadowoleni użytkownicy kupowali swoj rozmiar czy o nr większe?:)
|
Ja nr większe.
|
:Thumbs_Up:
|
co najmniej o 1
|
:Thumbs_Up:
|
Numer większe.
|
O numer większe.