![]() |
To sie nazywa głos rozsądku:Thumbs_Up:
|
Myku na huja ci Falcon Millenium jak zawsze😎?
Piździ a Ty w garażu śrubki wrzucasz za obudowy i jak znam życie nie możesz zasnąć myśląc o tym ,gdzie ta szmata wpadła... |
I przysiegaj,ze byles trzezwy :lol8:
|
I czas przyszedł na mnie.
Wqurw przyszedł wczoraj.Zakupiłem ładne carbonowe przedłużenie przedniego błotnika. Odkręcenie śrub mocująch błotnik przeszedł najszczersze oczekiwania.Pierwsza ciężko ale się odkręciła ,druga już nie tak prosto bo się imbus objechał niczym w plastiku i trzeba było użyć "żabki"co by te śrubę odkręcić.I sobie myślę czy aby Japońska myśl technologiczna nie została skrzyżowana z chińskim badziewiem.Ale czas na trzecią i co?, również blisko było objechania ale nabiłem w odpowiednim czasie ciut większy imbusik i jakoś dałem radę, natomiast 4 śrubka położyła uj na mnie i zagadnijcie co…? Po drogim obrocie kluczem się ukręcił łeb.Rozwiercanie ,cudowanie i tak oto z szybkiej robotki zeszło sie kilka godzin.Na domiar złego przełącznik świateł krótkie/długie przestał zapalać długie.Przy czym mrugnięcie działało bez zarzutu.Szybkie rozebranie przełącznika i tam jak by ktoś baterie rozlał i wszędzie zielono mi.Więc czyszczenie i powinno być gra,ale ale nie ma tak dobrze urywa sie jeden z przewodów i trzeba lutować-zrobione.Trzeba sprawdzić czy wszystko działa i klik ,klik i sprężynka leci w powietrze niczym tu-154 i znika z radarów oka.Długie poszukiwanie i trzeba było tak ową dorobić. Ehhh HONDA to chyba już tylko nazwa zostaje. |
A wszyscy psioczą na mechaników że drogo.. tak to właśnie wygląda,na ile byś wycenił robote jakbyś miał komus to zrobić i zarobic?
|
Wlasnie te czarne sruby to najgorsze qwno.Ja wymieniam wszystko na imbusowe z nierdzewki.Mam gdzies ze beda blyszczec.
|
Grzebalem przy 3 nat. Praktycznie byly rozbierane cale - oklejanie. Nie wiem z czego Ty masz klucze albo jak ich uzywasz, ze takie akcje są. Tam sie bardzo dobrze wszystko odkreca. Zeby poomykac to trzeba uzyc jakiegos niedowymiarowanego imbusa.
Nie wiem... Moze pech czy cos :D |
Pierdylion razy odkręcałem te śruby na błotniku i owiewkach i nic się.nie wyrobiło.
|
Pewnie imbus był chiński hehe
|
Ja wczoraj odkrecalem błotnik nic się nie obrobiło
|
Mieliście szczęście? :Sarcastic:
|
ludzie nie przestaną mnie zaskakiwać...
|
Bo to może tylko w automatach :D. Manual jest ok.
|
Tak na poważnie to mam znajomego, który we wszystkim co weźmie w ręce coś ukręci czy urwie.
A patrząc na całokształt przemysłu to jakość wyrobów zauważalnie spada i nadal będzie spadać. Coś co 20 lat temu było normalne dzisiaj sprzedaje się pod przydomkiem Profi. Rządzą księgowi. Kolega jest konstruktorem - pracuje dla BMW, Forda i wielu innych znanych marek - priorytetem jest koszt produkcji i bezawaryjność w trakcie trwania gwarancji. Nie raz mi mówił, że zwracał uwagę na niewłaściwie dobrany materiał danej części jednak pozostawało to bez echa - zdanie inżynierów nie liczy się tak bardzo jak kiedyś. |
Cytat:
|
Polecam wera hex plus do imbusów.
|
może calowe były? a może mechanik w aso dał upust emocjom związanym z składaniem NAT i zapomniał że tu nie obowiązuje zasada dobrze znana w tym kraju.. doje..ać żeby się nie odkręciło...
Na Ali masz ładne tytanowe śrubeczki,waga alu i mega mocne... Masa nieresorowana spada tyle że troszkę drogawe nawet jak na chiny |
Albo wkręcili na loctite przy składaniu ;)
|
Cytat:
Ja tam mam zdanie że te śruby z gównolitu i tyle Cytat:
|
Już myślałem, że ze mną coś nie tak.... ten motor jest z plasteliny :) śrubki się odkształcają... a plastiki jak poleżały tydzień na podłodze to jak by nie do tego sprzętu hehe trza było butem naciągać hehe
ufff myślałem, że mam pecha :) a ten typ tak ma :) |
Cytat:
|
Bosze, co za pitolenie. Złe, zmień na lepsze. Po co to truć?
Czytam wczoraj posta na fb, typ się pyta czy jak zdejmie fabryczne opony, założy kostki, bo chciał spróbować jazdy po szutrze, to czy potem będzie mógł ponownie założyć te dunlopy. Tak widzę właśnie takie tematy, same kłopoty, taaakie problemy. Takie czasy... |
|
Cytat:
Trzeba się liczyć, że każdy sprzęt ma jakieś słabe punkty. Dla mnie akurat obrabiające śrubki to nie jest problem dyskwalifikujący zakup maszyny, ale ktoś inny może mieć inne zdanie. Także proszę nie hejtować tego typu wpisów. |
Cytat:
Tak, stop hejtowi. Co tu zachwalać. To jest afryka. Africa twin. I jeżeli urwany przez kogoś łeb śruby czy urwanie kabelka powstrzyma kogoś od jej zakupu to super. Może nie będzie kolejnych postów jak ten przytoczony przez mnie o zmianie opon... |
Cytat:
|
Cytat:
Skończy się wymienianie w polu, na kamieniu ;) W temacie. Crf'ę sprzedałem z nalotem 45kkm. Nigdy nic. Zero ukręceń. Paliwo, napęd, opony, klocki to jedyne rzeczy, które się psuły czy tam kończyły. |
Cytat:
Moim zdaniem to też nie ma co przesadzać. Motocykl to produkt masowy, podobnie jak mydło. Dopiero trzeba w niego trochę serca włożyć, trochę się powkur...., i wtedy zaczyna być ulubionym i ukochanym. Czasem śróbkę wymienić zerwaną. Jakbyśmy się tak bardzo wszystkim mieli przejmować to w ogóle byśmy na nie nie mogli wsiadać. Przecież największą radością jest droga i podróż a to, że nie mam w tym momencie ori śróbki na owiewce to mi lata i powiewa. To tak jak z nowym domem. Budujesz, wprowadzasz się wszystko cacy, idealny parkiet, ściany, porządek. Po miesiącu synek ci otwieraczem do konserw kasuje podłogę i stół w kuchni, córka pisze list do Św. Mikołaja na ścianie a obróbka przy kominie przecieka. Na początku chodzisz wnerwiony. Potem nie ma już problemu i spiny, mieszkasz i cieszysz się życiem i jesteś w stanie pokochać nawet te rysy po otwieraczu na podłodze w salonie, bo ci przypominają, że z byle powodu się denerwowałeś i stresowałeś i jeszcze innym krwi napsułeś taką pierdołą. Przylutować kabelek czy pogrzebać wieczorkiem przy motocyklu to dla mnie sama przyjemność. Jest okazja posiedzieć przy maszynie, wypić piwko, posłuchać dobrej muzy. Więc nie ma się co tak za bardzo przejmować. Spalić marzannę, żeby zima poszła w pizdu i dzida afrą na wycieczkę. |
Cytat:
|
Cytat:
KTM'y są najlepsze, :D ..a niech się psują a i tak frajda z jazdy bezcenna!:lc8::lc8::lc8: PS Widać już po postach, że Wszyscy mamy dość tej zimy i zaczynamy się o byle co wku..ać! :mur: Oby juz było cieplej i bez śniegu! |
Cytat:
|
Cytat:
chesz powiedziec że mam wkładać serce w mydło? :drif: |
Chodzi o wartość dodaną :)
|
Cytat:
tak wiem byłem na jeździe próbnej, godzina jazdy samemu i powiem Ci szczerze, że nigdy nie czułem sie tak bezpiecznie na asfalcie! No po prostu zanim pomysłałem że chce coś wyprzedzić On juz to robił! Jak w Avatarze! ;) Potem wpadłem na szutry i jedyne co mnie wkurzało to że systemy mnie trzymały i nie słuchał się jak 990Rka, nie chciał bokiem latać. Nie miałem czasu na klikanie i wyłączanie.. Ne pewno się da! Bajka moto! Na tym samym szutrze jak wpadłem 2h później na BMW 1200 to po 100m błagałem że chce do mamy.. do salonu i szybko zjechałem spokojnie na asfalt i oddałem BMW przed czasem! Durex dla mnie! :p Mam fajną 990tkę i szkoda mi się z nią rozstawać ale jak nastąpi ten dzień to kupię tylko 1290R !!!! :drif::drif::drif: |
Cytat:
Oczywiście rzeczy konieczne, czyli przeglądy okresowe, wymiany zużytych części są nieodłącznym aspektem posiadania i jazdy motocyklem. Natomiast wszystko ponad to, właśnie takie zerwane śrubki, kabelki wymagające lutowania to już eskstrawagancka strata czasu. |
Cytat:
Jak na konia, który potrzebuje tylko siana, wody i podków, żadnych śrubek czy smarowania. |
motif konia trzeba szczepić, dbać o dietę, suplementację, higienę, leczyć kontuzję :D - nie jest też tak różowo
|
Dubel,jest zajarka?Ja kiedys wroce do duzego Kata,nie ma mocnych :Thumbs_Up:
|
Myku jak zrobią z DCT?
|
Cytat:
|
Panowie...kryzys wieku sredniego w koncu kiedys kur...a minie :D,mam nadzieje.Ale na serio to 1290R bardzo mi sie podoba jako Turystyczne enduro moto pierwsza klasa,nawet bez DCT:D.
|
Cytat:
|
Pirania mam tylko manuale :D - ale starość nie radość
|
Cytat:
|
Cytat:
|
I bardzo dobrze.Zaoszczedzisz sobie zjebanych srub,plastikow,goleni,szprych i co tam jeszcze...Orange Power rzadzi :umowa:
|
Panowie tak jak piszecie, tyle że jakby ten moto był z chin to i jakości bym się nie spodziewał, bądź jak bym je kupił 10 letnie to i bym pyska nie otworzył że to czy tamto.Ale takie buble śrubki potrafią wkurżyć czy też rudziejąca rama.
I tak mnie to nie powstrzyma od niedzielnej jazdy. Moto dalej mordę mi rozwesela do granic.Do moto zawsze coś dokładam czy też zmieniam bo tak lubię i tak mi wygodnie dopasować moto do siebie. |
Cytat:
Panowie może już dośc o 1290R bo wspomnienia wracają.. i już dziś konfigurator otworzyłem na www, ot tak z czystej ciekawości...;) |
1290 to jakiś steryd. Ja bym brał 1190 .
|
A ja mysle ze albo 1090 do tutystyki-teren albo 1290 do turystyki bardzo szeroko pojetej. 1190 jest taki jakis ....moze dlatego go wycofali.Czysta spekulacja,fajnie mi sie nim jezdzilo :)
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 09:28. |